Elfsborgsdag på Borås Djurpark

Den 15 oktober 2022 var det äntligen dags igen efter pandemin – då gick den traditionsenliga Elfsborgsdagen på Borås Djurpark av stapeln! Och vilken dag vi fick. Tusentals gulsvarta besökare dök upp för att hälsa på djuren och träffa IF Elfsborgs herrlag.

Redan innan portarna öppnades klockan 10:00 ringlade sig kön lång framför entrén, trots de mörka molnen som inte sprack upp förrän senare på dagen. När de första besökarna nådde Simbaland möttes de bland annat av Fritidsbanken som var på plats med roliga aktiviteter för alla barn, Partaj som stod för gratis ansiktsmålning samt IF Elfsborgs gå-fotboll som berättade om sin verksamhet.

Framåt 12-tiden blev det trångt i Simbaland i väntan på vad som för många besökare var en höjdpunkt – att samtliga spelare i IF Elfsborgs herrlag skulle dyka upp! Med spelarna på plats blev det intervjuer på scen och härligt umgänge samtidigt som mängder av autografer skrevs och selfies togs. Besökarna fick även se spelare mata björnarna och de röda pandorna medan de rörde sig runt i parken.

Under hela dagen hjälptes vi dessutom åt att samla in pengar till Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund – och än kan du vara med och stötta fonden genom att swisha ditt bidrag till 123-061 05 84. Ett stort tack till alla som är med och stöttar det viktiga bevarandearbetet med hotade djurarter.

Årets Elfsborgsdag på Borås Djurpark blev sammantaget mycket lyckad och IF Elfsborg vill rikta ett stort tack till både Borås Djurpark och alla gulsvarta besökare som var med och gjorde dagen till en minnesvärd tillställning! 

Information om Bevarandefonden – Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund

Jordens biologiska mångfald minskar i en allt snabbare takt. Avverkningen av regnskog, tjuvjakt, illegal handel med utrotningshotade djur samt krympande livsmiljöer för djur och växter är några av faktorerna som gör att akuta naturvårdsinsatser är nödvändiga för att stoppa denna negativa trend.

Borås Djurparks bevarande och insamlingsfond – för djur i det vilda, arbetar med att ge support till projekt och organisationer över hela världen som arbetar för att skydda och bevara hela ekosystem, biotoper eller arter som behöver akut hjälp för att på sikt överleva.

Då fattigdom många gånger är grunden till utarmningen av hela ekosystem är det viktigt att arbeta med organisationer som har ett holistiskt perspektiv på problemen och att då också hjälpa människor som lever och bor i dessa områden.

Borås Djurparks bevarandearbete med support av projekt i det vilda har en lång tradition och upprättandet av bevarandefonden är en följd av vikten av att intensifiera detta viktiga arbete.

Borås Djurparks bevarandefond arbetar bland annat med organisationen Mara Elephant Project (MEP) som verkar i Masai Mara området i södra Kenya. De arbetar bland annat med att stoppa tjuvjakten på elefanter samt att minska konflikten mellan människor som bor i området och de vilda djuren.

På ön Sulawesi i Indonesien finns organisationen Selamatkan Yaki som bland annat arbetar för att bevara den kritiskt hotade primaten svart Sulawesi makak. Borås Djurparks bevarandefond har under de senaste åren donerat pengar för att utveckla ett utbildningscenter i anslutning till naturreservatet Tangkoko.

Detta är några exempel på insatser som Borås Djurparks bevarandefond arbetat med under det senaste året. Allt detta kräver pengar som skall samlas in och öronmärkas för dessa projekt.

Alla kan hjälpa till och göra skillnad för att skapa en bättre värld, där både djur och människa kan leva tillsammans.

 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer