Vi Tillsammans

Mer fotboll och tryggare samhälle

Vi Tillsammans är samlingsnamnet för IF Elfsborgs samhällsengagemang och föreningens sätt att vara en medspelare i vår region. Elfsborg är idag så mycket mer än fotboll. Som elitförening är vi en förebild för många och vill därför även verka som en positiv kraft i samhället. Vi vet att vi har en unik möjlighet att öppna dörrar och känner ett ansvar att nyttja dessa möjligheter för att göra bra saker.
Genom ansvar, attityd och respekt hoppas vi kunna påverka vårt samhälle. Vi Tillsammans är i huvudsak indelat i tre områden – fotboll, samhälle och supportrar. Vi Tillsammans är vårt ledord och innefattar IF Elfsborg, utvecklingen av fotbollen i regionen och arbetet för ett bättre samhälle.

Vår värdegrund
Vi tar avstånd från våld, mobbning, droger och dopning och vi ger rasismen rött kort
Vi måste arbeta tillsammans för att vara framgångsrika
Våra ledord är tillsammans, utmanare och stolthet. Ord som ska genomsyra hela vår verksamhet, från våra ungdomslag och A-lag, till våra medlemmar, supportrar och vårt arbete ute i samhället.

Historik Vi Tillsammans

Under 2009 startades projektet Camp Elfsborg. Fokus låg till en början på att arbeta aktivt för att utveckla ungdomsfotbollen i vår region i syfte att få fler att börja spela fotboll, hålla på längre samt utvecklas till ledare. Samtidigt startade arbetet med värdegrundsfrågor och socialt ansvar och i samband med detta instiftades SLO, Supporter Liaison Officer*.

Projektet Camp Elfsborg utvecklades under våren 2014 till verksamhetsområdet Vi Tillsammans. Syftet har hela tiden varit detsamma – att fokusera på mer än fotboll och skapa ett tryggare samhälle. Vi vill skapa samarbeten i vår region som påverkar och utvecklar fotboll, samhälle och supporterrelationer. Vi vill använda vår roll som elitförening till att göra bra saker och tillsammans med Borås Stad, näringslivet, organisationer och människor runt oss ser vi en fantastisk möjlighet att kunna medverka till en positiv utveckling i vårt samhälle. Från 2021 har vi nått det slutgiltiga målet att implementera Vi Tillsammans genom hela vår verksamhet. IF Elfsborg är Vi Tillsammans, och Vi Tillsammans är IF Elfsborg.

Är du intresserad av att stötta våra samhällsprojekt? Kontakta Vedad Aganovic eller fyll i dina kontaktuppgifter här, så kontaktar vi dig!

*SLO, Supporter Liaison Officer – en person som fungerar som en slags ”bro” mellan förening och supporterled och syftar till att förbättra dialogen och samverkan mellan klubbarna och deras supportrar.

Vi arbetar för

• Att fler spelar fotboll och väljer att fortsätta högre upp i åldrarna.
• Att vi kan medverka till att fler involveras i samhället.
• Att alla ska känna sig trygga i vårt samhälle.
• Att våra matcher på Borås Arena är fullsatta.
• Att publiken alltid känner sig trygg under matcherna och ser fram emot att komma tillbaka till Borås Arena.
• Vi tror på ett samhälle som är byggt på glädje, delaktighet och gemenskap, där alla kan vara med och bidra, är inbjudna och känner sig välkomna.

Hjälp att hjälpa

Ekonomisk support är grunden till våra möjligheter att hjälpa men det krävs också kunskap, ideellt arbete och engagemang för att kunna driva IF Elfsborg och Vi Tillsammans framåt. För att kunna fortsätta utöka vårt engagemang behöver vi Er support. Är du intresserad av att stötta vårt viktiga arbete? Kontakta Vedad Aganovic.

 

Bli kontaktad av oss

Huvudpartners