Sune Lundqvist – Ordförande

Vem är du?

Boende i Bollebygd med stort idrottsintresse.
Styrelseledamot i IF Elfsborg sedan 17 år och sedan sex år Styrelseordförande.

Familj?

Ja, Carina med stort idrottsintresse, två barn och fyra barnbarn som alla har ärvt vårt idrottsintresse så det är en stor del av vår vardag.

Vad arbetar du med?

Grundare och CEO på Input Interiör AB som är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg, tillsammans är vi 650 medarbetare som gör det möjligt.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

Mycket, att få vara delaktig i ett sammanhang som berör många, att glädjas tillsammans vid vinster, klaga vid förluster, träffa människor på alla plan som är engagerade och intresserade av vårt IF Elfsborg.
Det betyder också stolthet över vår förenings verksamhet och prestationer samt ett härligt samtalsämne var man än befinner sig.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Det betyder ansvar, att bidraga med stabilitet, utveckling och trygghet.
Att få företräda och förvalta IF Elfsborg är ett hedersuppdrag, det kräver stort engagemang och förståelse och är en ständig resa i förändring ihop med kontinuitet.
Tillsammans betyder detta mycket för mig.

Mats Karlsson – Vice ordförande

Vem är du?

Jag är 55 år, bor på Dillö utanför Mariestad och i Göteborg (på veckorna). Spenderade drygt 12 år i Borås mellan 2007-2019 som VD för Staples/tidigare Björsells.

Familj?

Jag är gift med Susanne (sedan snart 30 år!) och har två barn, Johan som bor i Göteborg och Emma som bor i Stockholm. Min största ”favorit” är fortsatt sonens hund Malte.

Vad arbetar du med?

Jag är idag VD på AB Tingstad Papper i Göteborg och sitter i styrelsen för ett antal bolag i Woods Group samt AB Karl Hedin Emballage.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

För mig betyder Elfsborg både gemenskap, stolthet och jag ser Elfsborg som ett starkt och viktigt varumärke för Borås som det är trevligt att prata om.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Det är ett hedersuppdrag som jag tar på stort allvar och där jag försöker att bidra med både engagemang och som en positiv kraft.

Therese Bengtsson – Styrelseledamot

Vem är du?

Therese Bengtsson, 41 år gammal. Jag har varit i Elfsborgs styrelse i två år. 

Familj?

Tillsammans med min man Peter har jag två barn, Sigrid 8 år och Ludwig 10 år. Vi har också härligt sällskap hemma av våra två små hundar Milo och Manne.

Vad arbetar du med?

Jag arbetar som VD på IT-bolaget Maksimer. Vi utvecklar E-handel och skräddarsydda IT-lösningar åt våra kunder.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

IF Elfsborg har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Via mitt uppdrag i föreningen har jag lärt känna så många fantastiska människor och eldsjälar som brinner för att driva Elfsborg och allt vad det innebär framåt. IF Elfsborg är en plats för kamratskap, ständig utveckling och teamwork. Här lär vi oss mer än bara fotbollsskills – vi lär oss om ansvar, respekt och att kämpa tillsammans för gemensamma mål. 

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Jag är oerhört glad och stolt över uppdraget som styrelseledamot i Elfsborg. Jag har under flera års tid engagerat mig i aktiviteter som bidrar till utveckling både inom föreningslivet och för vår fina stad Borås. Av den anledningen känns detta uppdrag extra engagerande och motiverande. Fotboll är så mycket mer än bara en sport. Fotbollen förenar gamla som unga och skapar välmående och stolthet hos de människor som på olika sätt engagerar sig i sporten. Fotbollen är också en positiv kraft som bidrar till stadens utveckling och identitet. Inom ramen för styrelseuppdraget ges vi möjlighet att tillsammans påverka och driva utvecklingen framåt. För Elfsborg, för våra barn och ungdomar och för staden Borås. Kan inte bli så mycket bättre än så.

Michael Ekberg – Styrelseledamot, ordförande i Borås Arena AB

Vem är du?

Jag är 68 år gammal, Boråsare, styrelseledamot i Elfsborg sedan 1998 och ordförande i dotterbolaget Borås Arena AB. 

Familj?

Min fru Maria och två barn – Aron och Nora. 

Vad arbetar du med?

Jag har varit Regionchef på Riksbyggen i många år, sedan något år tillbaka har jag numera ett antal styrelse- och utvecklingsuppdrag. 

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

Det fantastiska i livet att få dela en ständig resa för glädje, hopp och engagemang med mängder av människor som brinner för föreningskultur och fotboll. 

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och kunskap såväl inom föreningens långsiktiga utveckling som inom utveckling av Borås Arenas idrottsanläggningar. Varje liten eller stor framgång betyder tillfredställelse för oss alla i styrelsen och ledning, det ger oss alla ny energi. Det är det som räknas.

Joachim Modigh – Styrelseledamot, supporteransvarig, styrelsens representant i Historiska Akademien

Vem är du?

Jag är 54 år, bor i Borås sedan många år men kommer ursprungligen från Småland.

Familj?

Gift med Linda och har tre barn varav två inte bor hemma längre. Dock har vi fyllt på med en hund istället.

Vad arbetar du med?

Jag jobbar sedan 5 år tillbaka som CFO på Gina Tricot.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

Jag flyttade till Borås på grund av Elfsborg när jag var 15 år, och har varit en liten del av Elfsborg sedan dess (först som spelare i 14 år och efter det sitter jag i styrelsen sedan 2003) så för mig betyder föreningen oerhört mycket.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Jag är oerhört glad och stolt över uppdraget som styrelseledamot i Elfsborg och försöker bidra på alla sätt jag kan för att föreningen ska fortsätta vara den fina förening den är och alltid varit.

Anders Segerblom – Styrelseledamot, sekreterare

Vem är du?

Det har jag också frågat mig många gånger. Jag vet att jag föddes 1966 i Borås och har med några avbrott bott i staden sedan dess. Jag tycker om att ha roligt. Det är mycket roligare att ha roligt än att ha tråkigt.

Familj?

Ja, jag är gift med Annika. Vi har varit tillsammans sedan 1984 då vi gick på gymnasiet. Tillsammans har vi vuxna sönerna Gustav och Theodor.

Vad arbetar du med?

Jag är advokat och driver en egen advokatbyrå med inriktning mot brottmål.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

IF Elfsborg har alltid betytt mycket för mig. Jag var på min första match i slutet av 1960-talet och har följt laget sedan dess.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Det bästa med att vara en del av styrelsen är alla människor som man får träffa och lära känna. Då menar jag inte bara mina förträffliga styrelsekamrater utan även alla ledare, spelare, anställda på sportkontoret, supportrar och sponsorer som jag lärt känna tack vare uppdraget som styrelseledamot. Jag upplever det som att IF Elfsborg är en unik förening när det gäller sammanhållning. Det är också en avgörande faktor när det gäller de framgångar vi haft under många år. ”Vi tillsammans” är verkligen en träffande devis.

Annika Persson – Styrelseledamot

Vem är du?

Jag skulle beskriva mig som kvinna mitt i livet, målinriktad och energifylld! Styrelseledamot i IF Elfsborg sedan 2022. 

Familj? 

Gift sedan 2005 med Hans Persson. Vi har två älskade döttrar; Ebba & Isabell 15 år. I familjen inkluderas två fyrbenta medlemmar, hund & häst. Vår familj bor i villa i Sandared.

Vad arbetar du med?

Jag är entreprenör och delägare i ett antal bolag. CEO/Partner för Borgstena Of Sweden. Jag driver även affärsutvecklingsuppdrag/ledarskapscoachning för ägare, styrelser, ledningsgrupper inom västra Sverige samt sitter i ett antal styrelser, vissa bolag som styrelseordförande andra som ledamot.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

Jag besitter en stark passion för all idrott, min passion för IF Elfsborg har växt med mig sedan barndom där jag med familj och vänner har ett genuint gulsvart hjärta! Själv spelade jag fotboll under hela min ungdom så jag är införstådd med vad en hälsosam och framgångsrik förening betyder. IF Elfsborgs värdegrund ser jag som ledord i mitt engagemang för klubben.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Det är ett ärofyllt uppdrag som jag har stor respekt för men också en stor passion för. Mitt fokus för IF Elfsborg är att tillföra så mycket jag kan utifrån min bakgrund och kompetens, mitt mål är att vara en del i klubbens vidare utveckling, allt för klubbens bästa – Vi tillsammans!

Lars Stensson – Styrelseledamot

Vem är du?

Mitt fotbollsintresse väcktes tidigt då min pappa har spelat för Elfsborg, och varit engagerad i föreningen under en lång tid. Jag har i många år varit involverad i Elfsborg. Allt från sponsoraktiviteter på Ryavallen till att ha ingått i marknadsutskottet, matchorganisationen och i styrelsen sedan 2013. Jag är även ledamot i Västergötlands Fotbollsförbunds styrelse.

Familj?

Ja.

Vad arbetar du med?

Jag är nybliven senior och har tidigare arbetat på OCS AB.

Vad betyder IF Elfsborg för dig?

IF Elfsborg har alltid varit min förening och kommer alltid att vara det. Förutom fotbollen, så är samhällsengagemanget och föreningens värderingar något som ligger mig varmt om hjärtat.

Vad betyder detta styrelseuppdrag för dig?

Jag är hedrad att få möjlighet att bidra till föreningens utveckling och framgång. Det är ett roligt och spännande uppdrag som jag med stolthet vill förvalta på bästa sätt.

Huvudpartners