3-4 IF Elfsborg – Helsingborgs IF

Publicerad: 2022-03-29 09:14, Uppdaterad 2022-09-04 13:07
Omgång 18

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 3-4 (3-2)

Mål: 0-1 13′, 1-1 Ahmed Qasem 23′, 1-2 32′, 2-2 Ahmed Qasem 35′, 3-2 Ahmed Qasem 45′, 3-3 48′, 3-4 61′

Startelva: Alex Rahm (mv);, Adam Johansson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Tomithy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Arian Sawsani, Youssef Khaked
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Otto Gustafsson, Malte Wester, Carl Mauritzson, Gottfrid Rapp, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik

Sammanfattning

Det blev en målrik tillställning när Helsingborgs IF gästade Borås Arena 2.

Elfsborg tog emot Helsingborgs IF på lördagseftermiddagen i vad som skulle bli en målrik tillställning. Helsingborg jagade seger för att ha chansen att komma över nedre strecket och Elfsborg kämpade för varje poäng för att lyfta från sistaplatsen i serien. Den senaste tiden har också Elfsborg haft bättre resultat i P19 Allsvenskan där laget inte förlorat en match efter sommaruppehållet.

I denna match var det dock gästerna som inledde målskyttet efter 13 minuter, men Elfsborg visade att det fanns såväl klass som motivation i laget och ville ge Helsingborg en bra match. Ahmed Qasem satte dit kvitteringen tio minuter efter ledningsmålet, men drygt tio minuter senare kunde Helsingborg återigen ta ledningen. Ahmed Qasem ville dock visa att gulsvart minsann inte skulle gå till paus med underläge på tavlan. Det gjorde han på bästa vis när han satte såväl 2-2 med tio minuter kvar, som 3-2 i 45′ minuten.

Gulsvart hade därmed ledning att försvara i andra halvlek, men det dröjde bara tre minuter in efter att domaren blåst igång spelet innan Helsingborg kvitterade. I 61′ minuten kunde gästerna också ta ledningen, vilket blev matchens sista mål. Förlustfria sviten tog därmed då Elfsborg fick se sig besegrade.

Detta var den 18:e omgången i serien och åtta matcher återstår. Näst på tur är IFK Göteborg kommande lördag på Kamratgården i Göteborg.