240503 Elfsborgs Ellen Nilsson och Husqvarnas Cheilla Betina Ineza under fotbollsmatchen i Division 1 Mellersta mellan Elfsborg och Husqvarna den 3 maj 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0365

Fjärde raka segern för damlaget

Publicerad: 2024-05-18 18:30, Uppdaterad 2024-05-18 18:36

Fjärde raka segern inkasserades när Gideonsbergs IF besegrades under lördagseftermiddagen. 

Det var en varm och härlig eftermiddag som väntade IF Elfsborgs damlag när det var dags för hemmamatch. Västeråslaget Gideonsbergs IF besökte Borås Arena, ett lag som låg på tiondeplats med tre raka förluster. För gulsvarts del hade laget tre raka vinster i serien, lägg därtill seger i DM under veckan mot Alingsås. Därmed ville laget göra allt för att förlänga sviten.

Hemmalaget blev dock överraskade när gästerna tog ledningen redan i den tredje minuten. Dock infann sig ingen stress utan Elfsborg startade om och började jaga kvittering. Den tog bara åtta minuter innan Ellen Nilsson satte kvitteringen – och bara minuten senare kunde Stina Jensen göra 2-1 till Elfsborg. Fler mål blev det inte under första halvlek, men bara tre minuter in i andra halvlek satte Stina Jensen 3-1 och hemmalaget fick lite mer arbetsro. Med det målet gick också Stina Jensen upp i delad skytteligaledning.

Tio minuter senare punkterade sedan Ellen Nilsson matchen till 4-1, vilket var matchens sista mål. Därmed tog Elfsborg sin fjärde raka seger och går upp på andraplats i serien i skrivandets stund.

Kommande vecka väntar först Varbergs BoIS på bortaplan i Svenska Cupen, därefter ny hemmamatch i serien när Segeltorps IF gästar Ryda Fotbollshall nästa söndag.

IF Elfsborg – Gideonsgbergs IF 4-1 (2-1)

Mål: 0-1 3′, 1-1 Ellen Nilsson 8′, 2-1 Stina Jensen 9′, 3-1 Stina Jensen 48′, 4-1 Ellen Nilsson 57′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Alice Broman, Hanna Gunnarsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Leann Nyström, Hedvig Petersson, Stina Jensen, Tea Skoglund, Ellen Nilsson, Izabella Bergström
Ersättare: Lisa Högmark (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Alva Sjöström, Cornelia Svensson, Jennifer Brinck, Ida Backlund

Huvudpartners