Nya talanger klara för IF Elfsborg

Publicerad: 2024-05-17 11:47

Det är med stolthet IF Elfsborg kan presentera två nya talanger som skrivit på för IF Elfsborg. Det handlar om Aryan Chalousi och Olle Nordén.

IF Elfsborgs rekryteringsarbete, där laget värvar in talanger nationellt inför gymnasiestart, går vidare. Denna gång är det spelare födda år 2008. Nu kan vi stolt presentera två nya spelare som kommer ansluta permanent till Elfsborg vid gymnasiestarten i sommar.

Aryan Chalousi tillhör idag IFK Uddevalla och kommer flytta till Borås i sommar. Att valet föll på IF Elfsborg var en självklarhet.
– Det känns jättebra och det har det gjort sedan första stund när jag hörde om Elfsborgs intresse. Bara att det är en storklubb gör mycket, men alla tränare och spelare har gett mig ett jättefint välkomnande, säger Aryan.

Han beskriver sig som en offensiv och snabb spelare.
– Jag är teknisk och gillar att dribbla, är ganska snabb och gillar att ta fram bollen bollen i planen. Tidigare har jag varit forward men nu har jag spelat mest yttermittfältare. Därför är mina förebilder Rafael Leão och Neymar Jr, berättar Aryan vidare.

Framtiden ser han också ljust på.
– Mitt mål är givetvis att spela i IF Elfsborgs A-lag, och sedan gå upp till någon av de stora klubbarna. Jag vill utvecklas hela tiden, säger Aryan avslutningsvis.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, beskriver Aryan på följande sätt:
– Vi har scoutat Aryan på distriktsläger under längre tid och har via agent kommit hit. Han är en yttermittfältare som är snabb och kreativ, duktig en-mot-en och kan spela på flera offensiva positioner.

Olle Nordén kommer från småländska Aneby. Valet för att välja IF Elfsborg var väldigt lätt då hans bror, Noah Nordén, tidigare spelat i gulsvart.
– Allting känns jättebra och laget har tagit emot mig på ett jättefint sätt. Det var ett ganska enkelt val i och med att min bror spelat där, så det är en bra känsla, säger Olle.

När han själv får beskriva sig som spelare är det en stabil mittback som man inte flyttar på.
– Jag är bra på att kommunicera, försöker prata mycket och pushar laget som en ledare. Dessutom är jag en stor mittback, 189 cm lång och väger 88 kilo. Har tidigare spelat forward, men senaste åren som mittback. Nu ser jag fram mot att utveckla allting i Elfsborg, men framför allt spelförståelsen och få ännu bättre spel med fötterna. Mina förebilder är Sergio Ramos, men även Zlatan Ibrahimovic.

Även Olle ser positivt på framtiden under de kommande åren.
– Målet är att kunna leva på fotbollen, och spela på den nivån som man håller. Vi får se men det blir spännande att fortsätta utvecklas i Elfsborg, säger Olle.

Tony Lundqvist beskriver varför Olle är en spelare man valt att rekrytera.
– Vi har haft ögonen på Olle under en tid och vi känner såklart till hans bror Noah efter sin tid här hos oss. Han är en stor och kraftfull mittback, stabil med bra karaktär och attityd som vi är glada att knutit till oss.

Dessa värvningar har också varit genomförbara på grund av gott samarbete klubbarna mellan.
– Jag vill tacka såväl IFK Uddevalla som Aneby SK för ett bra och fint samarbete kring dessa övergångar. Totalt sett är jag väldigt nöjd med rekryteringarna kring kullen födda år 2008. Vi har tidigare knutit till oss Nils Roström och Kasper Örtegren, och får nu in Olle och Aryan. Det ser spännande ut, avslutar Tony.

Huvudpartners