Välkommen Ellen Nilsson

Publicerad: 2024-02-20 11:08, Uppdaterad 2024-02-23 18:04

IF Elfsborg kan stolt meddela det senaste nyförvärvet inför säsongen 2024 och välkomna Ellen Nilsson till föreningen.

– Det känns väldigt bra! Allting gick väldigt snabbt från det att jag bestämde mig men nu när det har landat lite så känns det väldigt bra. Jag gillar laget och jag tycker att tränarna har en bra syn på hur man ska spela fotboll och sen självklart alla resurser som finns runt om laget som stöttar är fantastiskt.

Flytten till Husqvarna

Ellens karriär började i Borås och moderklubben IFK Örby innan hon tog nästa steg till Husqvarna FF och började läsa fotbollsgymnasium – något som stärkt Ellen inte bara som fotbollsspelare, men också på ett personligt plan:

– Tidigare i min karriär har fokuset mest varit på att spela fotboll för att det är roligt, men sen att ta nästa kliv och gå till Husqvarna har varit en helt annan grej. Där var det mycket mer fokus på teori och jag har lärt mig mycket om hur jag som fotbollsspelare ska träna för att få ut mest av mina styrkor. 

– Jag flyttade dit ensam också så jag känner ju att jag har mognat som person också när man fick flytta till en ny stad och lära känna ett nytt lag. Det känner jag har underlättat lite nu när jag kommit till Elfsborg. Samtidigt har övergången gått bra då det är ett väldigt bra lag jag kommit till nu. Alla verkar ha en bra och nära relation till varandra och alla pratar med alla. En skön stämning helt enkelt.

”Aldrig tråkigt att göra mål”

På fotbollsplanen gillar Ellen att vara kuggen i hjulet högt upp i banan:

– Jag är en central spelare som är bekväm i det felvända spelet och att ha motståndarspelarna i ryggen, och sen vända upp och fördela bollen ut på kanterna. Jag är ingen egoistisk spelare, jag assisterar gärna, men sen gillar jag ju självklart att göra mål också. Jag har ju mest spelat forward tidigare i min karriär men i det spelsystemet som Elfsborg har så utgår jag mer från mittfältet. 

Ismet Tursic, huvudtränare

– Ellen är en tjej som har växt mycket i våra ögon sen hon kom till oss. Hon tar för sig mycket och visar verkligen vilken fantastisk talang hon är. En stor och stark offensiv-mittfältare med bra skott och bra spelförståelse och påminner mycket om Stina Jensen ute på planen. 

Ellen Nilsson

Ålder: 18 år
Position: Forward/mittfältare
Tidigare klubbar: IFK Örby, Husqvarna FF

Huvudpartners