Välkommen Cornelia Svensson

Publicerad: 2024-02-20 11:08, Uppdaterad 2024-02-23 18:02

Vi är mycket glada att kunna presentera att Cornelia Svensson är klar för i IF Elfsborg.

– Det känns riktigt bra. Det är ett skönt gäng i laget och hela föreningen känns också riktigt bra, säger Cornelia.

Satsningen

Cornelia, som har Rydaholms GOIF från Värnamo som moderklubb, kommer senast från spel i Växjö DFF:s F-19 men har nu flyttat till Borås för att satsa på fotbollen, något som Cornelia ser fram emot:

– Jag har höga ambitioner och vill ta mig så högt upp som möjligt. Jag tycker om Elfsborgs satsning och organisationen känns professionell och det är något som jag ser fram emot att vara en del av.

Trots Cornelias målmedvetenhet är hon fokuserad på att göra skillnad här och nu.

– Nu handlar det för mig att få speltid och att komma in i laget, vilket inte är så svårt då det är ett härligt gäng som jag fått lära känna och jag känner redan nu att det kommer bli en rolig säsong att spela, säger hon.

– Det är en liten omställning också att komma in i ett nytt spelsystem och förstå hur Elfsborg vill spela fotboll men på sikt hoppas jag kunna bidra till att vi vinner matcher och att målsättningen är att vi ska vinna serien, utvecklar hon.

Högerfoten starkaste vapnet

Som spelare har Cornelia tidigare i sin karriär främst spelat högerback och ute på kanten är där hon trivs bäst:

– Jag är en försvarsspelare i botten men gillar att driva upp på kanterna och hjälpa till framåt också och slå inlägg med min högerfot är en av mina bästa egenskaper. 

Ismet Tursic, huvudtränare

– Cornelia är en tjej med fantastisk fin inställning och har flyttat hit till Borås för att satsa på fotbollen och det visar att hon menar allvar och det är något som vi verkligen uppmuntrar. Cornelia kom och provspelade med oss i december och då kom hon in som högerback, men jag tror att det finns spetsegenskaper som vi kan använda högre upp i banan i en möjlig högerytter-roll bland annat. Hon har en väldigt fin inläggs-fot och kan vi få in henne i situationer där hon kan skruva in bollarna kan det bli väldigt spännande. 

Cornelia Svensson

Ålder: 19 år
Position: Ytterback/yttermittfältare
Tidigare klubbar: Rydaholms GOIF, Alvesta GOIF, Växjö DFF

Huvudpartners