Tack & lycka till – Jeppe Okkels

Publicerad: 2024-01-30 21:00, Uppdaterad 2024-01-30 20:28

IF Elfsborg och FC Utrecht är överens om en övergång för Jeppe Okkels. Vi säger stort tack till Jeppe för de fina åren i föreningen och önskar lycka till i nästa utmaning.

– Det känns skönt nu när det är klart. När jag fick höra om intresset så kändes det bra och att det var dit jag ville. Samtidigt vill jag tacka alla för 3,5 fantastiska år i IF Elfsborg, säger Jeppe Okkels.  

Jeppe Okkels anslöt till IF Elfsborg från danska Silkeborg IF under sommarfönstret 2020, då som nybliven 21-åring. Han gjorde snabbt avtryck på planen och stod för tre mål och en assist på elva allsvenska matcher under den första hösten i den gula tröjan.

Danske Okkels blev snabbt en viktig och framträdande spelare i laget och gjorde totalt 118 tävlingsmatcher på tre och en halv säsong. På dessa svarade yttern för 29 mål och 17 assist.

– Min tid i Elfsborg har varit riktigt bra, och väldigt lärorik. Jag har uppskattat varje år som jag varit här. Både med mina lagkamrater och med alla personer i och runt klubben som har varit fantastiska. Det har varit 3,5 väldigt fina år.

Han fortsätter:

– Elfsborg är en väldigt familjär klubb. Alla fick mig att känna mig som hemma från första dagen jag kom hit. Det känns lite som att Elfsborg har blivit hemma, efter de här åren.

Säsongen 2023 blev ett framgångsrikt år både för föreningen och för Jeppe Okkels själv. Han blev både mål- och poängbäst i gulsvart med sina elva mål och sju assist. Som ett extra erkännande blev han dessutom som en av tre spelare nominerad till utmärkelsen Årets spelare i allsvenskan. Det blev ett år som han kommer minnas länge.

– Ja precis, det var både min bästa säsong och lagets bästa så det är roligt att kunna avsluta på ett bra sätt. Jag hade ännu hellre tackat för mig efter att ha vunnit SM-guld, men nu blev det tyvärr inte så. Men det var ett fint år och ett väldigt lärorikt år.

När Jeppe Okkels nu tackar för sig och tar nästa steg i sin spelarkarriär vill han skicka en hälsning till alla Elfsborgare.

– Stort, stort tack för en fantastisk tid ihop. Till alla spelare och ledare i laget, men också alla fantastiska människor både i och runt klubben och i staden. Jag önskar hela föreningen stort lycka till både i år och i framtiden.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Jeppe kom till oss sommaren 2020 med den utmanande uppgiften att ersätta Jesper Karlsson, och som han har gjort det! Från dag ett har han blivit en nyckelspelare för oss och bidragit med massor av mål och assist. Jeppe har varit en mycket uppskattad person hos samtliga i vår förening med sin ödmjuka personlighet och välvilja att alltid ställa upp för föreningen. Att avsluta sin nuvarande sejour i Elfsborg med att bli Årets målskytt med 11 mål samt vara en av 3 nominerade till Årets spelare i Allsvenskan säsongen 2023 är ett bevis på hans betydelse för oss och också ett perfekt avslut innan han drar vidare till nya utmaningar.

– Självklart har det funnits intresse för Jeppe i varje transferfönster men inget som har varit tillräckligt intressant för någon av oss. Men när Utrecht kom in i bilden och agerade på det sättet vi önskar så har vi nu kommit överens om en övergång och kan inte annat än att säga stort tack till Jeppe för 3,5 grymma år och kör hårt med holländarna!

Manager Jimmy Thelin

– Jeppe har varit en viktig del av laget ända sedan han anlände till oss för 3,5 år sedan. Både som spelare och som person i gruppen har han varit ett föredöme med sin attityd och har stått för fina insatser med både offensiv kvalitet och hårt arbete för laget. Jeppe har med sina prestationer och poäng varit starkt bidragande till framgångarna för föreningen under de här åren. Vi önskar honom stort lycka till i kommande utmaning.

Huvudpartners