231023 Elfsborgs Jens Jakob Dyhr Thomasen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 23 oktober 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0324

Thomasen: ”Lätt att motivera sig”

Publicerad: 2023-11-11 18:59

IF Elfsborg åker till Malmö för en spännande säsongsavslutande omgång med mycket på spel. Båda lagen har chans att vinna guldet och mittfältaren Jens Jakob Thomasen ser fram emot söndagens stormatch.

En väldigt speciell match så klart. Jag tror det har chans att bli en riktigt högkvalitativ allsvensk match.

I hemmamatchen mot Degerfors IF hoppade Thomasen in, och spelade fram till vad som blev lagets första mål i den matchen, Sebastian Holméns nick. Det var danskens första poäng för klubben sedan han anslöt i somras.

– Jag försökte hjälpa laget att skapa chanser genom att ha ett stabilt passningsspel och att starta anfall för oss. Kul att det blev en assist på frisparken också. Jag tycker det var ett stabilt inhopp, men man är aldrig helt nöjd om man inte vinner.

Vad säger du om matchen i övrigt?

– Vi försökte och försökte i andra halvlek. Det blev en kaotisk match, båda lagen behövde gå framåt och ville vinna. Många av chanserna uppkom av att det andra laget behövde anfalla och att det uppstod ytor.

– Det var en jobbig kväll efter matchen, svårt att ta in. Men under veckan har vi hämtat energi och bara blickat framåt. Det är lätt att motivera sig inför sista matchen nu, och fullt fokus.

Hur laddar man inför en sådan match som nu väntar?

– Vi ändrar inte något i förberedelserna. Det är som vanligt att vi pratar om vad vi vill göra både försvars- och anfallsmässigt. Vi vet att Malmö är ett bra lag och starka på sin hemmaplan. Det kan bli en riktigt bra match.

Inför den avslutande matchen leder IF Elfsborg allsvenskan på 64 poäng. Tre poäng bakom finns söndagens motståndare Malmö FF. Matchen blir direkt avgörande där vinnaren står som allsvenska segrare. De gulsvarta ska bara köra på som vanligt under matchen, menar Thomasen.

– Vi vill göra det vi gjort under hela säsongen. Ett lag lagets styrkor är att vi har en identitet som vi bibehållit och tror mycket på. En stark defensiv, alla spelare är med och deltar i försvarsspelet. Sedan vill vi vara skarpa framåt. Det gäller att vara smarta både i spelet och med det mentala. Om vi som lag och kollektiv kan göra en bra insats så har vi en bra chans.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer