Lira och läs med IF Elfsborg

Publicerad: 2023-11-03 10:47, Uppdaterad 2023-11-03 10:56

Vår partner Länsförsäkringar Älvsborg som har matchvärdskap på söndag lanserar sin största satsning någonsin inom samhällsansvar, där 25 miljoner kronor fram till 2025 kommer att investeras i olika projekt.

Den främsta skyddsfaktorn mot ett liv i utanförskap, med individuellt lidande och ökade samhällskostnader som konsekvenser, är gymnasiebehörighet. Satsningen som kallas Framsteget, syftar till att hjälpa fler unga att klara av grundskolan och få gymnasiebehörighet.

IF Elfsborg har i samarbete med Länsförsäkringar Älvsborg och Framsteget startat upp projektet ”Lira och läs” i Borås. Genom att en representant från IF Elfsborg en gång i veckan läser tillsammans med barnen och sedan spelar fotboll och leker ska man öka läsförståelsen bland ungdomar på Sjöboskolan.

– Att ha en god läsförståelse är en förutsättning för att klara grundskolan. I ”Lira och läs” förenar vi hälsa och idrott för att öka läsförståelsen. Fysisk aktivitet förbättrar koncentrationen och ökar chansen att kunna fokusera på att läsa, säger Vedad Aganovic, ansvarig för social hållbarhet i IF Elfsborg.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer