230526 Elfsborgs Lukas Paulsén under fotbollsmatchen i P19 Superettan mellan Elfsborg och Värnamo den 26 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0286

Tredje raka för U-truppen

Publicerad: 2023-09-29 20:39

Elfsborg tog tredje raka segern under fredagen när Örgryte IS gästade ett regnigt Borås Arena.

På fredagskvällen ställdes IF Elfsborgs U-trupp mot Örgrytes IS:s dito. Hemmalaget hade två raka segrar och ville fortsätta bygga på den sviten, gästerna hade det desto tuffare med två raka uddamålsförluster. Målet var givetvis att ta än mer poäng för att ha möjlighet att klättra upp någon placering i jakt på uppflyttning till P19 Allsvenskan kommande år.

Det blev också en stabilt och väl genomförd match från Elfsborgs sida. Trots det ihållande regnet över Borås Arena var det hemmalaget som tog ett starkt grepp och när det gått 23 minuter kunde Jalal Abdullai sätta 1-0 till Elfsborg. Hemmalaget släppte sedan aldrig greppet och kunde fortsätta genomföra en stabil halvlek.

I andra halvlek radade hemmalaget upp ett antal chanser men kunde utöka ledningen först i den 69′ minuten när Lukas Paulsén gjorde 2-0. Visserligen kunde Örgryte göra ett mål, men det blev bortdömt på grund av offside och närmre kom inte Örgryte. Elfsborg tog därmed tre härliga poäng, sin tredje raka seger och avancerar till en andraplats i tabellen – dock med en match mer spelad i skrivandets skull. Fyra matcher återstår och näst på tur är IFK Värnamo på bortaplan nästkommande fredag.

IF Elfsborg – Örgryte IS 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jalal Abdullai 23′, 2-0 Lukas Paulsén 69′,

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Hari Bajrektarevic, Jalal Abdullai, Andrés Lindberg
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Adam Johansson, Kasper Berndtsson, Carl Mauritzson, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik