230526 Elfsborgs Enzo Andren under fotbollsmatchen i P19 Superettan mellan Elfsborg och Värnamo den 26 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0286

Härlig seger mot Trelleborg

Publicerad: 2023-09-24 21:17

Elfsborg tog en ny viktig seger i jakten på avancemang i P19-serien under söndagen.

För U-truppen stod det en hemmamatch på schemat när Trelleborgs FF kom till Borås under söndagseftermiddagen. Elfsborg kom från en seger senast och var nu fokuserade på att påbörja en vinstsvit, med målet att nå de högsta placeringarna i tabellen och därmed kunna avancera upp i P19 Allsvenskan igen till kommande säsong.

I denna match var det framför allt den första halvleken som skulle bli avgörande. Hemmalaget fick en smakstart i och med att Frode Aronsson gjorde 1-0 på hörna redan i den femte minuten. Elfsborg visade sig starka och kunde bygga vidare på den starten samtidigt som man metodiskt skapade chanser och hade ett grepp om matchen. Enzo Andrén klev sedan fram och gjorde 2-0 redan i den 13′ minuten och utökade sedan ledningen till 3-0 med halvtimman spelad. Trelleborg lyckades i inledningen av den andra halvleken att få in en reducering, men närmre kom inte Skånelaget.

Elfsborg tog därmed tre nya poäng och har nu spelat ihop 42 poäng på 21 matcher, vilket är en poäng mindre än serietvåan Kalmar FF och tre poäng bakom serieledande IFK Värnamo. Nu väntar Örgryte IS nästkommande fredag vilket är den femte sista matchen för säsongen.

IF Elfsborg – Trelleborgs FF 3-1 (3-0)

Mål: 1-0 Frode Aronsson 5′, 2-0 Enzo Andren 13′, 2-0 Enzo Andren 29′, 3-1 52′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Timothy Noor Ouma, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Andrés Lindberg
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Adam Johansson, Elijas Gunnergård Ortan, Carl Mauritzson, Hari Bajrektarevic, Arvid Södeliden, Calle Svensson Lillvik