Övertygande seger i Jönköping

Publicerad: 2023-09-16 17:36, Uppdaterad 2023-09-16 18:05

Elfsborg tog en stark bortaseger efter att laget definitivt avgjort i första halvlek med fem mål.

För U-truppen var det match mot Jönköpings Södra IF som stod på schemat, där gulsvart var i behov av att vinna för att fortsätta hänga på i toppstriden om uppflyttning. Samtidigt var det ett Jönköpingslag som bara låg tre poäng bakom Elfsborg i en jämn tabell.

Här skulle dock första halvlek bli väldigt avgörande när Elfsborg gasade på redan från start. Enzo Andren kunde sätta ledningsmålet redan i den nionde minuten vilket gav en behaglig matchinledning. Därefter rullade det på. I 15’ minuten gjorde Jalal Abdullai 2-0 och nio minuter senare kunde han göra 3-0. Två minuter därefter satte Lukas Paulsén 4-0 innan Abdullai fullbordade hattrick med fyra minuter kvar av första halvlek.

I andra halvleken försökte hemmalaget stoppa blödningen, vilket de också lyckades med. Med tolv minuter kvar blev dessutom Elfsborg decimerade med en person efter ett rött kort, men några mål släppte man inte till och det slutade 5-0.

Sex matcher återstår av serien och här näst väntar Trelleborgs FF kommande söndag, den 24 september.


Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 0-5 (0-5)

Mål: 0-1 Enzo Andren 5’, 0-2 Jalal Abdullai 15’, 0-3 Jalal Abdullai, 0-4 Lukas Paulsén 26’, 0-5 Jalal Abdullai 41’

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Jalal Abdullai, Andrés Lindberg

Ersättare: Nils Heinrici (mv), Adam Johansson, Carl Mauritzson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners