230703 Elfsborgs Gottfrid Rapp under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Hammarby den 3 juli 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0292

Kryss i U21-derbyt

Publicerad: 2023-09-12 19:21, Uppdaterad 2023-09-12 19:24

Västderby stod på schemat i U21-serien när IFK Göteborg kom till Borås Arena på tisdagen. 

Elfsborg ställdes i den tredje sista omgången av U21-serien mot IFK Göteborg, ett lag som låg fyra i serien i en tabell bestående av sex lag. Elfsborg jagade seriesegern och ville göra allt för att ta tre poäng efter den förra matchens förlust mot Skövde AIK. Det var två lag med bra trupper som båda hade spetsat med flertalet A-lagsspelare.

Det blev också en jämn match där Elfsborg hade ett visst övertag chansmässigt. Även om det var mållöst i paus kunde man konstatera att marginalerna inte varit helt med hemmalaget, som bland annat hade ett skott i ribban. Tio minuter in i andra halvlek var det dock gästerna som tog ledningen när Hussein Ahmadi kunde göra 0-1. Elfsborg grävde inte ned sig utan kämpade vidare – och kvitteringen lät inte vänta på sig allt för länge. I 61′ minuten kunde Gottfrid Rapp sätta 1-1 och chansen om vinst levde i allra högsta grad igen.

Även om chanser skapades kunde inget av lagen sätta punkt i matchen, därför slutade den lika på ett. Elfsborg har ny ytterligare två hemmamatcher innan serien summeras inför slutspel, där nästa motståndare är Gais kommande tisdag.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 55′, 1-1 Gottfrid Rapp 61′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Gustav Henriksson, Maudo Lamine Jarjué, Ludvig Richtner, Enzo Andren, Jalal Abdullai, Gottfrid Rapp, André Boman, Camil Jebara, Isak Edman, Noah Söderberg
Ersättare: Frode Aronsson, Arian Sawsani, Andrés Lindberg, Felix Älverdal, Lukas Paulsén, Theo Eliasson

Huvudpartners