230129 Fotboll på gräsmatta under en fotbollsträning med Häcken den 29 januari 2023 i Marbella. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0386

Uddamålsförlust mot IFK Göteborg

Publicerad: 2023-08-12 16:56, Uppdaterad 2023-08-12 18:47

Rivalmöte mot IFK Göteborg – då bjöds publiken på Kviberg på en tajt, svängig och dramatisk match i P17 Allsvenskan.

Serieledande IFK Göteborg tog emot sjätteplacerade IF Elfsborg på Kviberg under lördagseftermiddagen. Ett IFK Göteborg som ännu inte förlorat i årets serie, med elva vinster och tre oavgjorda matcher, ställdes mot ett Elfsborg i god form. Allt som oftast brukar det vara tuff och jämn match lagen mellan, så även denna gång.

Matchen inleddes med att hemmalaget tog ledningen redan i den elfte minuten när laget ställde om, och det blev lite för öppet i den bortre delen av straffområdet för IFK Göteborg. Elfsborg nötte vidare och kunde kvittera bara sju minuter senare, detta efter att Leo Östman vunnit tillbaka bollen i straffområdet och Viggo Lidberg snyggt skjutit in 1-1 vid den första stolpen. Efter kvitteringen hade Elfsborg en bra sekvens där gulsvart tryckte på rejält och sköt ett ribbskott och skapade fler chanser, men 1-1 stod det i paus.

Flera mål och dramatiskt slut
I andra halvlek dröjde det fram tills timman var spelad innan fler mål noterades, denna gång för hemmalaget. Återigen en omställning från högerkanten med en boll som säkert placerades in i mål, men Elfsborg skulle inte ge upp. I den 81′ minuten kunde Leo Östman säkert skjuta in kvitteringen och en ny upphämtning från Elfsborg.

Den här matchen skulle dock inte stanna där. I 86′ minuten kom hemmalaget i ett nytt anfall där bollen gick ut mot högerkanten där IFK-spelaren inte gjorde något misstag – och rullade in 3-2. En böljande match med hög kvalitet och intensitet nådde sitt slut där Elfsborg stod för en fin prestation mot IFK Göteborg. Laget får ta nya tag mot Utsiktens BK kommande onsdag.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 3-2 (1-1)

Mål: 1-0 11′, 1-1 Viggo Lidberg 18′, 2-1 61′, 2-2 Leo Östman 81′, 3-2 86′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Wille Larsson (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Isak Snygg, Robin Svernfors, Ahmed Abdumusa, Abdifatah Mohamed Muse, Konrad Folkesson, Philip Jonasson