220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Tre nya poäng för U17

Publicerad: 2023-08-04 18:16

Andra matchen denna vecka slutade även den med en stabil seger – denna gång på bortaplan i Göteborg.

På fredagen var det dags för veckans andra match. Den första slutade med seger mot Lunds BK, denna eftermiddag var det Gais som stod för motståndet i Göteborg. Det blev en tuff och tät match, men det var Elfsborg som skulle stå som segrare.

Matchen inleddes rätt omgående med att Gais sköt ett ribbskott, Elfsborg tryckte på och skapade ett par halvchanser och lagen ville båda få initiativet snabbt. Det skulle dröja dryga halvtimman innan målnollan spräcktes när Lucas Eliasson satte ledningsmålet, efter ett fint inspel från Viggo Lidberg. Elfsborg gjorde ytterligare ett mål före paus, men det dömdes bort för offside.

I andra halvlek tryckte sedan Elfsborg på för att få in ytterligare mål. Chanser och halvchanser skapades, men det var först med 20 minuter kvar som Viggo Lidberg gjorde 2-0, vilket skapade en lite större trygghet. Gais skulle försöka forcera för att få in reduceringsmål, men istället var det Elfsborg som kunde göra 3-0 när Abdifatah Mohamed Muse satte slutresultatet.

Genom denna veckas sex inspelade poäng har Elfsborg nu en femteplats med endast sex poäng upp till tabellettan. Nästa match spelas mot IFK Göteborg kommande lördag.

GAIS – IF Elfsborg 0-3 (0-1)

Mål: 0-1 Lucas Eliasson 27′, 0-2 Viggo Lidberg 71′, 0-3 Abdifatah Mohamed Muse 83′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Ersättare: Nils Heinrici (mv), Wilke Aronsson, Angelo Guerrero Garcia, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Konrad Folkesson, Philip Jonasson