Efterlängtad seger för U17

Publicerad: 2023-06-11 18:54

Efter tre matcher utan vinst tog U17-laget en efterlängtad seger, en övertygande sådan.

För tre matcher sedan hämtade Elfsborg upp 0-4 till 4-4 mot Malmö FF, därefter förlorade laget med uddamålet mot Östers IF och senast spelade man mållöst och oavgjort mot IFK Norrköping. Nu väntade tabelltolvan Örebro SK, ett lag som kämpar för att ta varje poäng för att klättra i tabellen.

Elfsborg fick en bra start och pressade på direkt vilket också skulle ge resultat. I nionde minuten kunde Ahmed Abdumusa göra 1-0 på en hörna och därmed en fin inledning. Tio minuten senare ökade hemmalaget på till 2-0 när Abdifatah Mohamed Muse distinkt sköt in bollen på ett inspel. Gulsvart hade bra kontroll, men i halvlekens sista minut reducerade Örebro och därmed var det bara en ettmålsledning.

I andra halvlek var det gästerna som jagade ett kvitteringsmål och pressade Elfsborg som försvarade sig bra, men pressen kom av sig något när Elfsborg fick en straff tilldelad. Straffen sköts säkert in av Elijas Gunnergård Ortan och då kändes det som den värsta pressen avtog. Trots att gästerna fortsatte jaga mål var det Lucas Eliasson i Elfsborg som fick sista ordet när han gjorde 4-1.

Nu väntar en match ytterligare innan det är dags för uppehåll. Den spelas på bortaplan mot Helsingborgs IF klockan 12:30 den 21 juni.

IF Elfsborg – Örebro SK FK 4-1 (2-1)

Mål: 1-0 Ahmed Abdumusa 9′, 2-0 Abdifatah Mohamed Muse 18′, 2-1 45′, 3-1 Elijas Gunnergård Ortan 63′, 4-1 Lucas Eliasson 90′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Ahmed Abdumusa, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Viggo Lidberg, Abdifatah Mohamed Muse, Philip Jonasson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Wille Larsson (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Dion Rujkovic, Karl Ivarsson Persson, Oskar Gaschet Lundgren