230508 Elfsborgs Jack Cooper-Love jublar efter 3-3 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Elfsborg den 8 maj 2023 i Uppsala. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN / COP 254 / TS0147

Blåvitt besegrades med tre mål

Publicerad: 2023-05-23 20:38

Elfsborg tog en stabil och härlig seger när IFK Göteborg besegrades på Kamratgården. 

Det var ett tag sedan men nu var det dags för match i U21 Allsvenskan  igen. Fjärde matchen för säsongen och gulsvart begav sig med bussen till Kamratgården för västderby mot IFK Göteborg. Elfsborg, som hade inlett med full utdelning på de tre första matcherna, ville fortsätta på den fina trenden och gasade på redan från början, mot tredjeplacerade IFK Göteborg.

Gästerna fick ett bra grepp om matchen och redan i den 11′ minuten kunde Jack Cooper Love göra 1–0 till Elfsborg. Bara minuten senare ökade Cooper Love på även till 2–0 vilket gav en bra stabilitet. Elfsborg spelade bra, vårdade boll och kändes som om laget hade en bra kontroll på matchen. I andra halvlek, med en halvtimma kvar, kunde Cooper Love sätta sitt tredje för dagen och fullborda sitt hattrick efter en rörig hörnsituation.

Tränare Victor Salwén var nöjd med prestationen och resultatet:
– Vi är bra i den här matchen igenom. Gör två tidiga mål, vi har ett bra försvarsspel över hela banan och vi fick bra bett i vår press. Därmed lyckas vi ställa om högt och gör totalt sett en fin prestation. De skapar inte särskilt mycket och ja, det ser fortsatt väldigt bra ut i U21-serien.

Därmed har Elfsborg 12 poäng på fyra matcher och är en stabil serieledning för stunden.

Nästa match spelas den 6 juni då Utsiktens BK tar emot på Ruddalen.

IFK Göteborg – IF Elfsborg 0–3 (0–2)

Mål: 0–1 Jack Cooper Love 11′, 0–2 Jack Coaoper Love 12′, 0–3 Jack Cooper Love 60′

Startelva: Tim Rönning (mv), Gustav Henriksson, Isak Edman, Viktor Nylén, Timothy Noor Ouma, Carl Mauritzson, Gottfrid Rapp, André Boman, Kevin Holmén, Jack Cooper Love, Ibrahim Buhari
Ersättare: Melker Uppenberg (mv), Theo Eliasson, Frode Aronsson, Enzo Andren, Lukas Paulsén, Ludvig Richtner, Felix Älverdal

Huvudpartners