230422 Elfsborgs Noah Söderberg under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Degerfors och Elfsborg den 22 april 2023 i Degerfors. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / FK0227

”Vi vill fortsätta hota offensivt”

Publicerad: 2023-05-21 18:08

Den nionde omgången innebär bortamatch för IF Elfsborg. Efter hemmasegern mot IFK Värnamo (2-0) väntar nu ett annat IFK-lag, nämligen IFK Norrköping under måndagskvällen.

Det kommer att bli en tuff och jämn match, förutspår mittfältaren Noah Söderberg.

Vinsten mot Värnamo var den sjätte raka trepoängaren för Elfsborg i årets serie. Det var en match som Noah Söderberg tvingades se från sidan. En känning i baksidan satte stopp för innermittfältarens deltagande den gången.

– Det känns som att jag är 100 procent nu. Jag började veckan med att rehabträna, men har kunnat gå för fullt de senaste dagarna och inte känt någonting. Väldigt skönt.

Vad tycker du om insatsen som laget stod för mot Värnamo?

– Vi gjorde det bra hela laget. Vi visste att Värnamo gillar att ha mycket boll, och det hade de i vissa perioder. Men vi var stabila. Efter att vi gjorde 1–0 ganska tidigt i andra halvlek så gjorde vi det bra, fick in ett mål till och hade sedan fler chanser. Det såg bra ut helt enkelt.

Måndagens motståndare IFK Norrköping har stått för en bra start de första åtta omgångarna. Laget återfinns på en fjärde plats i tabellen inför matchen, två poäng bakom IF Elfsborg. Laget har tre raka segrar, den senaste i 1–3 segern borta mot Varberg.

– De har gjort det bra det senaste, eller hela säsongen hittills egentligen. Det finns ett par spelare att se upp med som är väldigt duktiga offensivt.

För Elfsborgs del gäller det att försöka bygga vidare på den fina form som laget visat upp. Då är det hårt jobb som gäller, menar Söderberg.

– Det gäller att göra alla detaljer rätt. Vi kan inte tro att det bara ska rulla på och lösa sig av sig självt, utan vi måste vara koncentrerade genom hela matchen.

Han fortsätter:

– Vi vill fortsätta att hota offensivt. Det är många spelare som gjort mål och poäng hittills, och det är en styrka. Samtidigt ska vi hela tiden ha koll defensivt och ligga rätt med hela laget. Det gäller att sätta defensiven och sedan hitta de ytor där vi kan såra Norrköping. Men alla vet sina rollen och vad som krävs rent taktiskt, oavsett om man startar eller hoppar in i matchen.

Huvudpartners