220619 Elfsborgs Gottfrid Rapp deppar under finalen i Ligacupen för P17 den 19 juni 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0210

Förlust i sista minuten

Publicerad: 2023-05-20 15:59

Efter tre raka matcher utan vinst, varav två förluster, åkte Elfsborg till Trelleborg för att jaga nya poäng. 

Trots en fin inledning på säsongen har U-truppen de senaste tre matcherna inte fått resultaten med sig. Två raka förluster, och dessförinnan en oavgjorda match mot Varberg, gjorde att hungern att vinna i lördagens match mot Trelleborg var stor. Inför matchen skiljde det tre poäng där Elfsborg låg på en femteplats och Trelleborg på en åttondeplats.

Elfsborg fick en riktigt bra start på matchen när Calle Svensson Lillvik satte in bollen redan i den femte minuten. Trelleborg kämpade och slet, men någon kvittering fick de inte in. Däremot drog en hemmaspelare på sig två gula kort och därmed var Elfsborg en spelare mer från slutet av den första halvleken.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg ha initiativet och upplevdes ha god kontroll på matchen, men efter timman spelade kunde de kvittera.
– Vi kontrollerade matchen i första halvlek och fortsatte i andra halvlek, men de fick in ett inlägg från kanten som de får till en chipp på. Av någon anledning, kanske vinden, går det över vår målvakt in i mål – det är ett sjukt mål mot oss, säger tränare Victor Salwén.

Bittert slut på en jämn match

Likaläge till trots kunde Elfsborg fortsätta skapa chanser och jagade ett ledningsmål. Istället fick Trelleborg en frispark vid hörnet i straffområdet i 90′ minuten – och skottet gick rakt in i bortre burgaveln. Därmed slutade även denna match med förlust.
– Det är en jämn match med mycket kamp. Vi är mest på deras planhalva och tar en tidig ledning och vi får än mer initiativ efter deras utvisning. Trots att vi skapar mängder av chanser vill bollen inte in och det är känslan i de här tre sista matcherna. Vi är för dåliga på att förvalta våra chanser. Vi får fortsätta tro på det vi gör och kämpa för att vända den här trenden, avslutar Salwén.

Nästa match spelas mot IFK Värnamo på Borås Arena den 26 maj.

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Calle Svensson Lillvik 5′, 1-1 63′, 2-1 90′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson (k), Felix Älverdal, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Carl Mauritzson, Ludvig Richtner, Isak Edman, Calle Svensson Lillvik
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Adam Bertilsson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Andrés Lindberg

Huvudpartners