220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Viktig seger för U17 i Skåne

Publicerad: 2023-05-18 21:01

Elfsborg tog en stark och viktig seger mot Trelleborg och är åter på vinnarspåret. 

Det var ett revanschsuget U17-lag som satte sig på bussen med destination Trelleborg. Där väntade ett motståndarlag som med alla medel ville bryta sin negativa trend i och med sin jumboplats samtidigt som Elfsborg ville komma upp på segerspåret igen efter de senaste omgångarnas poängtapp.

Matchen började också väldigt bra när Elfsborg tog ledningen i den tionde minuten genom Viggo Lidberg på hörna. Tio minuter senare höll sig Elijas Gunnergård Ortan framme och satte 2-0, vilket var första halvleks resultat. Bara tre minuter in i andra halvlek fick Elfsborg en straff som Gunnergård Ortan förvaltade till 3-0 och därmed var det full kontroll på händelserna. Även om Trelleborg lyckades reducera med lite mer än en halvtimma kvar kunde Elfsborg spela hem en stabil seger.

Tränare Tony Lundqvist var väldigt nöjd efter matchen:
– Det här var en viktig seger. Vi spelade väldigt bra mot Häcken men föll precis i slutskedet trots att vi haft ledning två gånger. Vi visste att Trelleborg låg dåligt till i tabellen men de har bara haft uddamålsförluster förutom i matchen mot Malmö, så det här var verkligen ingen lätt uppgift. Vi är där vi ska vara och jag är riktigt stolt över killarna. Nu börjar de visa än mer att de förstår hur vi ska agera och alla gör verkligen jobbet. Alla motståndare i den här serien är tuffa att möta, det märks verkligen att det är allsvenskan och landets bästa lag, men det är ett väldigt nöjt ledarteam som åker hem mot Borås igen, säger Tony.

Nästa match är den 24 maj på bortaplan mot Malmö FF.

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 1-3 (0-2)

Mål: 0-1 Viggo Lidberg 10′, 0-2 Elijas Gunnergård Ortan 20′, 0-3 Elijas Gunnergård Ortan 48′, 1-3 58

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson (K), Isak Snygg, Ahmed Abdu Musa, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Viggo Lidberg, Philip Garcia Johansson
Ersättare: Wille Larsson (mv), Dion Rujkovic, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Oskar Gaschet Lundgren, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Huvudpartners