Tung förlust mot Häcken

Publicerad: 2023-05-14 20:21

Det blev en tuff och böljande drabbning mellan Elfsborg och Häcken, där gästerna vann med uddamålet till slut. 

På Borås Arena 2, en stund efter att A-laget vunnit sin allsvenska match på Borås Arena, var det dags för match i U17 Allsvenskan. Elfsborg och Häcken var två lag som gått tämligen jämnt i serien, då Häcken tagit 13 poäng på de inledande sex matcherna och Elfsborg 11 poäng och därmed en sjätteplats.

Båda lagen ville ha snabbt bolltempo och jagade bollinnehav, som det brukar vara dessa lag mellan. Hemmalaget fick också en drömstart när Elijas Gunnergård Ortan stötte in en retur från Abdifatah Mohamed Muses ribbskott. Detta var redan i den fjärde minuten och fem minuter senare förvaltade Leo Östman en bollvinst högt upp i banan, och kunde göra 2-0. Häcken skulle dock inte ge upp utan jobbade sig in i matchen. Ett par omställningar hade de båda lagen, men det var först i den 32′ minuten som Häcken reducerade. Bara minuten senare kunde Häcken även kvittera.

Fortsatt böljande match 

Andra halvlek blev sedan fortsatt i ett intensivt tempo där Häcken fick ett litet övertag. Oavsett det var det ändå Elfsborg som återtog ledningen genom Elijas Gunnargård Ortans andra mål för dagen, detta i 55′ minuten. Häcken fortsatte jaga kvittering och kunde kvittera med mindre än 20 minuter kvar. Dessutom lyckades de sedan ta ledningen i 87′ minuten efter ett fortsatt tryck mot hemmalaget.

Elfsborg stod för en heroisk insats men föll i en böljande match. Nu är det bara att ladda om inför kommande match där Elfsborg ställs mot Trelleborg den 18 maj.

IF Elfsborg – BK Häcken 3-4 (2-2)

Mål: 1-0 Elijas Gunnergård Ortan 4′, 2-0 Leo Östman 9′, 2-1 32′, 2-2 33′, 3-2 Elijas Gunnergård Ortan 55′, 3-3 72′, 3-4 87′

Truppen: Hannes Bäck (mv), Wille Larsson (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Abdifatah Mohamed Muse, Oskar Gaschet Lundgren, Philip Jonasson, Dag Hallgren, Leo Saritas Bylund

Huvudpartners