Mållöst mot Varbergs BoIS

Publicerad: 2023-04-28 21:07

Det var match mellan två formstarka lag när Elfsborg och Varbergs BoIS möttes på fredagskvällen. 

Elfsborgs U-trupp tog på fredagskvällen emot Varbergs BoIS på Borås Arena i P19 Superettan. Hemmalaget hade gått rent efter fyra omgångar och gästerna hade tagit nio av tolv poäng. Det var därmed två bra och formstarka lag som nu skulle mötas.

Matchen skulle också bli en jämn tillställning, men Elfsborg var spelförande och skapade mer chanser. Laget kom ofta till omställningar och skapade lägen, men det lilla extra för att sätta in bollen saknades egentligen matchen igenom.
– Vi hade bra försvar över hela banan men vi saknar det sista i offensiven. Är det inte att inläggen inte är riktigt skarpa nog så är det avsluten som inte sitter när bollen väl kommer in. Vi skapar ett par lägen som vi borde gjort mål på, säger tränare Victor Salwén.

Några mål blev det dock inte, men Elfsborg är allt jämt fortsatt obesegrade efter fem omgångar.
– Även om Varberg hade ett läge i slutet känns det mer som två tappade poäng än en vunnen, då vi hade skapat mer matchen igenom. Men det är bara att fortsätta, avslutar Salwén.

Nästa match spelas den 6 maj klockan 13.00 på Strandvallen när Mjällby står som värd.

IF Elfsborg – Varbergs BoIS 0-0 (0-0)

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsani, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Carl Maurtiszon, Ludvig Richtner, Isak Edman
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Adam Johansson, Adam Bertilsson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik, Andrés Lindberg

Huvudpartners