221023 Elfsborgs Alexander Bernhardsson och Hammarbys Darijan Bojanic under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Hammarby den 23 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0232

”Vi vill ge tillbaka med ett gott avslut”

Publicerad: 2022-10-30 13:21

Under måndagskvällen tar IF Elfsborg emot Helsingborgs IF i säsongens sista hemmamatch. Då vill Alexander Bernhardsson se ett hungrigt hemmalag.
– Vi ska ge hundra direkt, säger han.

IF Elfsborg kommer till måndagens möte med en trepoängare i ryggen. Den kom i den förra omgången när Hammarby var på besök i Borås.

– Hammarby är ett svårspelat lag och skickliga när de får äga boll. Men jag tycker att vi stänger dem ganska så ordentligt. De fick rulla en del men vi hade bra koll, och så sedan när vi vinner bollen så satte vi full fart och attackerade deras backlinje, säger Alexander Bernhardsson och fortsätter summera:

– Vi skapade mycket målchanser och äger mycket i den första halvleken, och fick också in ett ledningsmål. Sedan gjorde de 1–1 tidigt i den andra halvleken, men så fick vi ett fint avslut med att Noah Söderberg satte dit det sista. En skön vinst.

Alexander Bernhardsson var den spelare som satte dit det första målet. Ett typiskt Elfsborgsmål, säger han.

– Vi får ett inkast på offensiv planhalva och Johan sätter igång bollen snabbt till Sveinn som tar emot och lägger in den bakom backlinjen mot mig. Så som vi vill attackera. Sedan lyckades jag komma före försvararen till bollen, sköt och kunde sedan sätta in returen. Ett klassiskt Elfsborgsmål.

Under måndagen väntar ny match i Allsvenskan. Då kommer redan nedflyttningsklara Helsingborgs IF på besök.

– Man lägger egentligen inget större fokus på deras tabellposition, för de lär vilja avsluta på bästa sätt oavsett och kriga för tre poäng precis som vi vill göra. För oss gäller det att enbart fokusera på hur vi vill spela, att ge allt i 90 minuter och attackera deras backlinje. Köra på, helt enkelt, säger Alexander Bernhardsson som tycker det är viktigt att avsluta den här säsongen på bästa sätt:

– Verkligen. Det är två matcher kvar och därmed två matcher vi vill vinna och i och med det förhoppningsvis kunna stiga i tabellen.

Vad vill du se från Elfsborg på måndag?

– Fullt fokus direkt och hårt slit från alla. Och det kommer vi få se. Alla kommer kämpa hårt och ge hundra direkt. Det ska smälla och synas att vi vill vinna redan från start.

Hur är känslan kring att det är dags för årets sista hemmamatch?

– Det är klart att det är speciellt. Man längtar alltid efter att få spela hemma på arenan och framför vår publik. Nu när man vet att det är sista gången på ett tag och det är klart att man vill göra det extra meningsfullt för samtliga inblandade. Vi ska vinna och avsluta där på bästa sätt. Supportrarna har stöttat oss hela året och vi vill ge tillbaka med ett gott avslut.

IF Elfsborg–Helsingborgs IF startar 19.00 på måndagskvällen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer