Matchvärd – Garissa

Publicerad: 2022-10-23 13:19

Effektiv – huvudpartner och matchvärd till söndagens match mot Hammarby väljer att skänka sitt värdskap till insamlingsstiftelsen Garissa.

IF Elfsborg under flera årtionden uppmärksammat engagemanget för utsatta kvinnor i Garissa, Kenya. Carl-Axel Ekman, ikonisk före detta klubbläkare i IF Elfsborg och förgrundsgestalt till föreningens samhällsarbete påbörjade 1989, tillsammans med sin fru Monica, ett arbete med att hjälpa utsatta flickor i östra Kenya till ett bättre liv. Ett arbete han fortsatte med genom hela livet, i en outtröttliga kamp för kvinnorna i Garissa.

Under 20 års tid tillbringade Carl-Axel och Monica minst tre månader årligen i Garissa för att hjälpa på plats. En stor del av tiden hemma i Sverige skänktes åt att samla in pengar till ett barnhem för föräldralösa flickor och en skola till regionens utsatta flickor och kvinnor.

Vill du vara med och stötta stiftelsens viktiga arbete kan du swisha ditt bidrag till 900 17 77.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer