221019 Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels och Simon Strand jublar efter 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Elfsborg den 19 oktober 2022 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0217

Gulsvart seger i Varberg

Publicerad: 2022-10-19 21:17

IF Elfsborg tillbaka på vinnarspåret efter en perfekt andra halvlek borta i Varberg.

Oktober månad och tätt spelschema. I den 27 omgången åkte gulsvart till Varberg för match mot Varbergs BoIS. Efter två raka hemmamatcher och två matcher utan vinst siktade IF Elfsborg på att hoppa på segertåget igen.

IF Elfsborg inledde matchen bra. Tidigt in i matchen hade Sveinn Gudjohnsen ett avslut mot mål när han drev in från högerkanten och avlossade ett skott med sin vänsterfot. Avslutet hamnade strax utanför högra stolpen. Även Michael Baidoo hade en möjlighet tidigt in i matchen när han drev in i straffområdet och kom till avslut. Annars var det en chansfattig första halvlek från båda lagen. Redan i matchminut 13 tvingades André Römer kliva av planen efter skada. Då fick Kevin Holmén göra sin allsvenska debut på det centrala mittfältet.

Tidigt i den andra halvleken prickade Noah Söderberg Jeppe Okkels med en fin djupledsboll. Okkels tackade och tog emot och kunde både efter en- och två läckra dragningar panga in ledningsmålet från straffområdet.

Det skulle sedan inte dröja länge till att Michael Baidoo skulle göra sitt åttonde mål för säsongen. Gudjohnsen var inblandad i en nickduell där bollen sedan letade sig fram till en löpandes Michael Baidoo som snabbt petade bollen förbi Varbergsförsvararen och lade in 0-2.

I en 2-0 ledning kunde sedan gulsvart kontrollera den andra halvleken men 0-2 skulle inte bli slutresultatet. Inbytte Oscar Aga höll sig i slutminuterna sig framme och gjorde mål på en chans som knappast fanns. Hans andra allsvenska mål.

Skön seger i Varberg! I nästa omgång väntar Hammarby på Borås Arena.

Varbergs BoIS – IF Elfsborg 0-3 (0–0)

Målen: 0–1 Jeppe Okkels (52), 0-2 Michael Baidoo (57), Oscar Aga (90+3)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Sebastian Holmén, Simon Strand (73)–André Römer, Noah Söderberg (77), Michael Baidoo– Jacob Ondrejka (73), Sveinn Gudjohnsen (82), Jeppe Okkels (82)

Ersättare: Tim Rönning, Maudo Jarjué, Niklas Hult (73) Kevin Holmén (13), Ahmed Qasem (73), Alexander Bernhardsson, (73), Oscar Aga (82)

Varningar, IFE: 

Huvudpartners Officiella sportleverantörer