Uppförsbacke i kvalet

Publicerad: 2022-10-15 19:11

Det viktiga kvalet mot division 1 inleddes på lördagen där det första av detta dubbelmöte spelades på Borås Arena. 

Elfsborg har haft en fin och stark säsong där seriesegern verkligen säkrades i den sista omgången. Innan storseger mot Westbo United med 8-0 hade gulsvart två tuffa toppmatcher, två matcher som slutade oavgjort. För Örgryte har säsongen också varit otroligt framgångsrik där laget tagit 20 vinster och förlorat två, något som gav imponerande 60 poäng på 22 matcher och 102-12 i målskillnad. Det var därmed inget lätt motstånd Elfsborg ställdes mot.

Det märktes redan inledningsvis att detta var ett mycket viktigt kval. De båda lagen började något trevande och ville nog känna på varandra för att sedan försöka koppla grepp. Första riktiga chansen i matchen fick Elfsborg när Cornelia Andersson bröt igenom, men bollen räddades. Örgryte skapade ett par chanser i trånga situationer i Elfsborgs straffområde, men ett riktigt läge dök upp när en andraboll dök in, men bollen strax utanför. Sara Jardving hade ett friläge, Tea Skoglund fick en riktigt bra chans och Andersson bröt igenom ytterligare en gång, men bollen ville inte in. Örgryte skapade också chanser men totalt sett var det rättvist med oavgjort i paus.

Svaga sista tio minuter

Andra halvlek fortsatte i mångt och mycket på samma vis, men känslan var att det var något färre heta målchanser om man jämförde med den första halvleken. Örgryte hade något mer spel desto längre halvleken gick och det skulle bli en tämligen ödesdiger avslutande sista tio minuter av halvleken. En boll träffade oturligt upp på Elfsborgsförsvarens arm och domaren dömde straff, en boll som satt säkert i mål. Bara två minuter senare var det dags igen då det kändes som Elfsborg var något stressade av det nyss insläppta målet. En höra kom in i straffområdet, nickades i ribban och därefter var ÖIS-spelarna mer heta och kunde stöta in 2-0. Med två minuter kvar kunde sedan Örgryte göra ytterligare ett mål, när ett inlägg damp ner och Örgrytespelare vaket klippte till på en snurrande halvvolley.

Därmed är det en uppförsbacke när lagen nu ska mötas i returmötet kommande torsdag. Det är bara halvtid och alla möjligheter finns när lagen drabbar samman ytterligare en gång.

IF Elfsborg – Örgryte IS 0-3 (0-0)

Mål: 0-1 80′, 0-2 83′, 0-3 88′

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Tea Skoglund, Sara Jardving
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Vanessa Lopez, Evelina Brink, Lova Mobaeck, Ebba Johansson

Huvudpartners