220721 Simon Strand of Elfsborg during the UEFA Europa Conference League match between Molde and Elfsborg on July 21, 2022 in Molde. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Simon Strand: ”Gäller att vara påkopplade direkt”

Publicerad: 2022-10-13 15:19

Under fredagskvällen tar IF Elfsborg emot Degerfors IF hemma på Borås Arena. Då vill Simon Strand se laget ta revansch efter förlusten mot Kalmar FF senast.
– Vi är ödmjuka inför uppgiften, säger han.

IF Elfsborg föll i den föregående allsvenska omgången när Kalmar FF var på besök på Borås Arena. Simon Strand spelade från start i det mötet – men tvingades utgå i mitten av den första halvleken.

– Det var vid ett tillfälle som jag fastnade mellan en Kalmarspelares ben, där han sedan försöker ställa sig upp och också vända sig om. Då vrids det om, och när jag reser mig upp och lägger all min vikt på den foten för att springa iväg känner jag direkt att något hände. Vissa gånger kan man ändå fortsätta, så jag lät det gå någon minut. Men då kände jag att foten börjat svullna upp, vilket var tecknet på att jag behövde gå av, berättar han.

Hur är status nu?

– Det känns bra. Jag har haft lite tråkiga dagar här nu efter matchen, men man har fått tagit hand om sin fot fullt ut. Har legat hemma i högläge. Men jag har också haft riktigt bra hjälp av rehabteamet så jag känner mig redo inför fredagens match.

Matchen mot Kalmar FF slutade med en tvåmålsförlust. Simon Strand menar på att man inte var tillräckligt på hugget.

– Vi var nog lite för passiva. Det var inte riktigt Elfsborg som var på banan. Det har vi snackat om och det är också där jag verkligen kände att jag ville bidra på planen. Jag kände att det var lite för tafatt, och att det då verkligen var en match där jag kunde smällt på lite extra för att visa att vi är där.

Under fredagskvällen väntar nästa allsvenska uppgift. Degerfors IF hemma på Borås Arena.

– Vi är ödmjuka inför den uppgiften. De slåss för att undvika nedflyttning och negativt kval så de kommer vara fullt taggade och slåss för sina liv. Vi är redo att ta revansch på senaste matchen och vara aggressiva. Hitta tillbaka till det vi hade innan Kalmar. Det är inget dåligt lag vi ställs mot och de har ett bra facit senaste, så det är en tuff match där vi måste vara påkopplade från minut ett.

IF Elfsborg–Degerfors IF startar 19.00 under fredagskvällen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer