Storseger och fortsatt serieledning

Publicerad: 2022-09-18 20:49

Den fjärde sista seriematchen blev en rejäl målfest när Södra Ving/Timmele besegrades på Borås Arena. 

När segersången lagt sig efter herrarnas seger mot Sirius var det dags för damerna att inta Borås Arena för ytterligare en match denna dag. För motståndet stod Södra Ving/Timmele, ett lag som presterat bra i serien och som låg på en sjätteplats inför matchen. Elfsborg å sin sida hade också med fem raka segrar i serien och det började nu dra ihop sig, precis som regnmolnen runt omkring Borås Arena. Men några sura miner var det inte för det utan istället kunde Elfsborg prestera en mycket fin fotbollsmatch rakt igenom.

Ledningsmålet dröjde inte lång tid innan hemmalaget hade gjort innan Johanna Kalinskij Köhlquist kunde göra 1-0 i den 12′ minuten. Det var rätt stor Elfsborgsdominans men trots det tog det till den 31′ minuten innan Cornelia Andersson kunde göra 2-0. Fyra minuter senare ökade Leann Nyström på till 3-0 och fem minuter senare nickade Johanna Kalinskij Köhlquist in 4-0 på hörna, något som också var halvtidsresultatet.

I andra halvlek var det sedan fortsatt fullgas som gällde. Fem minuter in i halvleken gjorde Sara Jardving 5-0 och med tjugo minuter kvar kunde Mathilda Stålhbom Karlsson sätta in 6-0. Med tio minuter kvar ökade Elfsborgs Ebba Johansson återigen på ledningen och 7-0 var ett faktum, vilket också blev ett strålande slutresultat att skriva in i resultatraden.

Segern var viktig då det nu främst är två lag som gör upp om seriesegern, IF Elfsborg och Falköpings KIK, en match som går av stapeln om två omgångar. Innan dess ska Elfsborg ta emot Skultorps IF i Ryda Fotbollshall kommande söndag.

IF Elfsborg – Södra Ving/Timmele 7-0 (4-0)

Mål: 1-0 Johanna Kalinskij Köhlquist 12′, 2-0 Cornelia Andersson 31′, 3-0 Leann Nyström 35′, 4-0 Johanna Kalinskij Köhlquist 41′, 5-0 Sara Jardving 50′, 6-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 70′, 7-0 Ebba Johansson 80′

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Sara Jardving
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Vanessa Lopez, Lova MObaeck, Ebba Johansson, Ida Backlund

Huvudpartners Officiella sportleverantörer