Joakim Carlsson inför seriespelets slutspurt

Publicerad: 2022-09-18 17:37, Uppdaterad 2022-09-18 17:38

IF Elfsborgs damlag har i år stått för en imponerande insats i division 2. Förra söndagen mötte laget Gnosjö på bortaplan, och säkrade tre poäng med en 3–0-seger.

– De ligger lågt i sitt försvarsspel, och sen hade vi 90% av bollinnehavet men vi skapade samtidigt inte mycket första halvtimmen. Vi rörde till det för varandra och tappade passningsspelet. Det var ingen lätt match men vi är nöjda med segern, säger tränare Joakim Carlsson om matchen mot Gnosjö.

Det börjar minst sagt dra ihop sig i division 2-spelet, och endast fyra matcher återstår innan serien är färdigspelad. Joakim ger sin bild av de återstående matcherna:

– Nu har vi Södra Ving på söndag hemma, och sen har vi Skultorp hemma i Rydahallen. Även om det inte är arenan är det ändå konstgräs, som vi är vana vid och bra på, i och med att vi rullar mycket och vill ha bollen på marken. Sen har vi Falköping borta som är på naturgräs, och där vet vi att vi har ett dilemma. Det vi pratar om nu är att vi ska sätta vårt försvarsspel, och att vi är väldigt tydliga med att vi inte tar några genvägar. Alla ska veta exakt vad som gäller, säger han.

När det gället truppens tankar kring vikten av de matcher som återstår, menar Joakim att de fokuserar på att ta en match i taget och försöker att inte tänka för långt framåt.

– Jag vet inte om de pratar så mycket sinsemellan om att det drar ihop sig i serien, utan vi tar en match i taget och när det väl närmar sig taggar de till och blir väldigt fokuserade. Min uppgift på träningarna är att driva på och se till att vi håller en hög nivå så att vi på något sätt inte behöver tänka när vi går ut på matcherna, säger han.

Om IF Elfsborg lyckas säkra seriesegern väntar kvalspel för avancemang till division 1.

– Vi pratar inte om det i truppen rakt ut, utan de vet själva vad som kommer att krävas och vad som kommer hända om vi nu vinner alla de sista matcherna. Jag brukar säga till laget att jag vet att ni tittar på tabellen, men det gäller att inte tankarna är för mycket på det här så man inte vågar slå en passning eller ta en chans med rädsla för att man kanske missar, avslutar Joakim.

IF Elfsborg – Södra Ving spelas ikväll 18/9 på Borås Arena med avspark klockan 19:00.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer