Tung andra halvlek gav förlust

Publicerad: 2022-09-17 20:16

Efter ett antal bra resultat kom ett rejält bakslag resultatmässigt när Häcken vann med 6–0 i Borås. 

Elfsborg hade vind i seglen när det var dags för match i P19 Allsvenskan på Borås Arena. Efter förra veckans seger mot IFK Göteborg på bortaplan tog laget ytterligare en seger i veckan när FC Trollhättan besegrades i DM. Återigen var det ett sent mål som avgjorde, precis som i förra seriematchen. Nu stod BK Häcken för motståndet, ett Häcken som låg tredje sist inför dagens match, men vid seger skulle de kunna avancera över nedflyttningsstrecket. 

Det var i mångt och mycket en jämn och tät match i första halvlek. Som vanligt två spelande lag som satsade mycket på omställningar och offensiv kraft, i samspel med ett tätt försvar. Det var gästerna som inledde målskyttet strax innan halvtimman var spelad, ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan. Ett måls underläge gav stora möjligheter inför andra halvlek att vända matchen, men det skulle bli lättare sagt än gjort. 

Det dröjde bara fem minuter in i andra halvlek innan Häcken utökade ledningen. Därefter kunde gästerna spela tämligen kontrollerat och när Elfsborg gav ett försök att komma ikapp, kunde gästerna utnyttja det. I 68′ minuten kom 3–0 och strax därefter 4–0. Med nio minuter kvar att spela punkterades matchen till 5–0 och tre poäng till Häcken. 

Nästa match är även den på hemmaplan när AIK gästar på Sjöbo arena kommande helg. 

IF Elfsborg – BK Häcken 0–5 (0–1)

Mål: 0–1 27′, 0–2 50′, 0–3 68′, 0–4 72′, 0–5 81′

Mål: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Malte Wester, Filip Persson, Theo Lind, Timothy Noor Ouma, Arian Sawsani, Noah Norden, Youssef Khaked
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Frode Aronsson, Gottfrid Rapp, Enzo Andren, Lukas Paulsén, Viktor Nylén, Felix Älverdal

Huvudpartners Officiella sportleverantörer