220509 Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården den 9 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0184

Ny seger i Boråsderby

Publicerad: 2022-09-06 19:08, Uppdaterad 2022-09-07 10:13

Elfsborg fullbordade årets Boråsderbyn i U21 Allsvenskan genom att ta en ny seger mot Norrby IF.

Det var dags för den 12:e omgången i U21 Allsvenskan när IF Elfsborg gästade Norrby IF på tisdagseftermiddagen. Bortamatchen var dock inte långt bort geografiskt med tanke på att spelplatsen var på hemmaplan – Borås Arena. När de båda lagen möttes i våras blev det en storseger för Elfsborg med hela 9-1. Denna gång skulle det bli jämnare målmässigt, men sluta med en ny seger för gulsvart.

I denna match blev det en rivstart från Elfsborg och det dröjde inte lång tid innan matchens första mål hade kommit. Jeppe Okkels kunde störta fram och sätta in ledningsmålet redan i den sjunde minuten. Det bjöds på lite spel fram och tillbaka och chanser åt båda håll, men Elfsborg kunde kontrollera händelserna och ta med sig ledningsmålet in i halvtidsvilan.

När den andra halvleken drog igång dröjde det inte länge innan Norrby fick en straff. Denna förvaltades av Nasiru Mohammed och därmed var ställningen återigen oavgjord på Borås Arena. Elfsborg fortsatte att spela sitt spel, ställa om och skapa lägen. Utdelningen kom också när Ahmed Qasem satte in bollen i nät med mindre än tjugo minuter kvar att spela.

Några halvchanser kunde Norrby skapa i slutskedet men inget som hotade Tim Rönning i målet. Därmed kunde Elfsborg ta en ny seger och är på en säker tredjeplats, med möjlighet att blicka uppåt. Oavsett är laget klara för slutspel när två omgångar återstår.

Norrby IF – IF Elfsborg 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Jeppe Okkels 9′, 1-1 55′, 71′ Ahmed Qasem

Startelva: Tim Rönning (mv), Stefan Ceganjac, Adam Johansson, Jacob Ondrejka, Oscar Aga, Amer Jusic, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Jeppe Okkels, Besfort Zeneli, Noah Söderberg
Ersättare: Alex Rahm (mv), Arian Sawsani, Carl Mauritzson, Filip Persson, Theo Lind, Otto Gustafsson, Youssef Khaked