210921 Elfsborgs Ahmed Qasem under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Norrby den 21 september 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0118

Dubbla möten mot Helsingborg

Publicerad: 2022-09-04 16:03

Förra veckan var det dubbla möten mot IFK Norrköping – den gång var det Elfsborgs tur att ta emot Helsingborgs IF två gånger under helgen. På lördagen gästade skåningarna i P19 Allsvenskan och på söndagen var det dags för P17 Allsvenskan.

P19 Allsvenskan

Elfsborg tog emot Helsingborgs IF på lördagseftermiddagen i vad som skulle bli en målrik tillställning. Helsingborg jagade seger för att ha chansen att komma över nedre strecket och Elfsborg kämpade för varje poäng för att lyfta från sistaplatsen i serien. Den senaste tiden har också Elfsborg haft bättre resultat i P19 Allsvenskan där laget inte förlorat en match efter sommaruppehållet. 

I denna match var det dock gästerna som inledde målskyttet efter 13 minuter, men Elfsborg visade att det fanns såväl klass som motivation i laget och ville ge Helsingborg en bra match. Ahmed Qasem satte dit kvitteringen tio minuter efter ledningsmålet, men drygt tio minuter senare kunde Helsingborg återigen ta ledningen. Ahmed Qasem ville dock visa att gulsvart minsann inte skulle gå till paus med underläge på tavlan. Det gjorde han på bästa vis när han satte såväl 2-2 med tio minuter kvar, som 3-2 i 45′ minuten. 

Gulsvart hade därmed ledning att försvara i andra halvlek, men det dröjde bara tre minuter in efter att domaren blåst igång spelet innan Helsingborg kvitterade. I 61′ minuten kunde gästerna också ta ledningen, vilket blev matchens sista mål. Förlustfria sviten tog därmed då Elfsborg fick se sig besegrade. 

Detta var den 18:e omgången i serien och åtta matcher återstår. Näst på tur är IFK Göteborg kommande lördag på Kamratgården i Göteborg. 

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 3-4 (3-2)

Mål: 0-1 13′, 1-1 Ahmed Qasem 23′, 1-2 32′, 2-2 Ahmed Qasem 35′, 3-2 Ahmed Qasem 45′, 3-3 48′, 3-4 61′

Startelva: Alex Rahm (mv);, Adam Johansson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Tomithy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Arian Sawsani, Youssef Khaked
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Otto Gustafsson, Malte Wester, Carl Mauritzson, Gottfrid Rapp, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik

Efter två raka segrar bröts vinstsviten efter uddamålsförlust mot Helsingborg. 

På söndagen var det dags för helgens andra match mot Helsingborgs IF när lagen möttes i P17 Allsvenskan. Elfsborg hade två raka segrar med sig i bagaget och ville bygga på den sviten, Helsingborg hade en seger men ville starta en svit. Det var hemmalaget som fick en drömstart när Enzo Andren satte dit 1-0 redan i den tredje minuten. Matchen var sedan tämligen jämn och de båda lagen skapade målchanser, men det skulle dröja till 35′ minuten innan nästa mål kom när Helsingborg gjorde 1-1. I halvtidsvilan var resultatet oavgjort och de båda lagen fick fokusera på ledningsmål i andra halvlek. 

Matchbilden var fortsatt tämligen jämn, men i mitten av andra halvlek skapade Helsingborg ett litet tryck och kunde med kvarten kvar även sätta ledningsmålet. Fler mål blev det inte och därmed slutade matchen 2-1 till gästerna. Nästa match för U17 är kommande helg mot IFK Göteborg. 

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Enzo Andren 3′, 1-1 35′, 1-2 75′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Kasper Berngtsson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Arvid Wiklund, Felix Älverdagl, Viggo Lidberg, Samuel Luoga, Leo Östermna, Mateusz Zawilski.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer