220410 Elfsborgs spelare jublar efter 1-0 av Lukas Paulsén under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Dubbla segrar över Halmstad

Publicerad: 2022-08-20 19:04, Uppdaterad 2022-08-20 19:05

Elfsborgs U17- och U19-lag besegrade båda Halmstad i helgen i respektive serie.

Det var en härlig helg när såväl U17- som U19-laget ställdes mot Halmstads BK i Borås. Det skulle visa sig bli ett lyckokast för båda lagen.

Elfsborgs U17-lag tog en härlig seger i matchen mot Halmstads BK. 

Gulsvart gick som tåget på våren, men efter uppehållet har Elfsborg tappat lite fart. Först förlorade man snöpligt mot Örebro i omstarten, därefter vinst mot Jönköpings Södra hemma, men strax därefter oavgjort mot GAIS och sedan förlust mot Malmö FF på bortaplan i en tajt match.

Därför var det viktigt att komma upp i vinnarspåren igen vilket var anledningen till att laget hade en teambuildning med golf och mat på fredagen för att bryta av träningsmönstret lite. Det skulle visa sig ha effekt. Redan i den fjärde minuten kunde hemmalaget ställa om och Gottfrid Rapp sätta 1–0. Bara fem minuter senare uppstod återigen en omställning där Elfsborg snabbt erövrade en tappad boll på mittplan och Malte Wester gjorde 2–0. En smakstart.

Halmstad hade sina chanser, men Elfsborg spelade stabilt. Halmstad försökte pressa på i andra halvlek och fick även in en reducering, men gulsvart spelade med ett kompakt försvarsspel och HBK hade svårt att skapa några superheta chanser. Istället kunde Elfsborg punktera matchen i 90′ minuten.

Än skönare var segern med tanke på att båda lagen låg på samma poäng inför matchen och Elfsborg nu tvåa i serien.

IF Elfsborg – Halmstads BK 3–1 (2–0)

Mål: 1–0 Gottfrid Rapp 4′, 2–0 Malte Wester 9′, 2–1 55′, 3–1 Gottfrid Rapp 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård, Viggo Lidberg, Mateusz Zawilski

Elfsborg tog en mycket härlig seger mot Halmstads BK när lagen möttes i P19 Allsvenskan. 

Det har varit en tuff säsong resultatmässigt, men efter sommaruppehållet kom Elfsborg på rätt väg även resultatmässigt. En poäng mot Sirius blev också en poäng mot Malmö FF på bortaplan under förra helgen, men denna helg var det Halmstads BK som gästade Borås – och nu skulle laget få utdelning.

Gulsvart fick en smakstart redan efter sju minuter när Carl Mauritzson gjorde 1–0, ett mål som Elfsborg kunde bygga vidare på och en ledning att ta med sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek fortsatte Elfsborg att spela en bra fotboll och gjorde vad man kunde för att försvara ledningen, men också bygga vidare på densamma. Framåt slutet av matchen blev den något bräckliga ledningen med ett mål än mer säker när Ahmed Qasem, förstärkningen från A-laget, kunde göra två mål mot slutet av matchen.

Elfsborg tog därmed sin andra seger i serien i år, ett härligt resultat och därmed är laget fortsatt obesegrade efter uppehållet.

IF Elfsborg – Halmstads BK 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 Carl Mauritzson 7′, 2–0 Ahmed Qasem 82′, 3–0 Ahmed Qasem 88′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Ahmed Qasem, Arian Sawsani, Calle Svensson Lillvik
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Felix Älverdal, Mohamed Adam, Leo Östman, Yamin Souayeh, Noah Norden, Youssef Khaked

Huvudpartners Officiella sportleverantörer