Förkrossande seger i Boråsderby

Publicerad: 2022-08-14 19:18

Det blev en rejäl målfest när Elfsborg vann lokalderbyt med hela 11-1 över Mariedals IK. 

Elfsborgs damlag spelade bortamatch i högsommarvärmen, men det var ingen lång resa då resan gick till Kransmossens IP i Borås. För motståndet stod Mariedals IK som förtvivlat jagat poäng de senaste matcherna. Senast laget tog poäng var 15:e maj och därefter har sex raka förluster följt. Hemmalaget ville givetvis visa en bättre sida efter sommaruppehållet, men då motståndet för dagen var Elfsborg blev den uppgiften övermäktig. 

Det började rulla in bollar tämligen omgående för Elfsborgs del. Redan efter nio minuter kom 1-0 som noterades som ett självmål. I 18′ minuten gjorde Fanny Johansson 2-0 och bara tre minuter senare satt 3-0. Spelet pågick där Elfsborg var dominerande och i 32′ minuten sattes 4-0 bakom Mariedals målvakt. Hemmalaget reducerade visserligen med ett par minuter kvar av första halvlek, men bara minuter senare gjorde Cornelia Andersson sitt första för dagen och därmed en förkrossande ledning med 5-1 redan i paus. 

Möjligen är att vissa lag går ner sig i tempo och offensiv glädje med en så stor ledning, men inte Elfsborg. Linda Westberg Carlsson satte 6-1 i 49′ minten, därefter gjorde Sara Jardving ytterligare två mål och helt plötsligt var ställningen 8-1 innan timman var spelad. Även Linda Westberg Carlsson ville göra hattrick och fullbordade det i 77′ minuten, men Cornelia Andersson ville inte vara sämre så hon gjorde två mål i slutskedet till slutresultatet 11-1. 

Härlig seger att bygga vidare på när det nu återstår åtta matcher av årets serie. I och med segern är Elfsborg på en andraplats, tre poäng bakom Ulricehamns IFK som också är nästkommande motståndare på Borås Arena nästa söndag. 

Mariedals IK – IF Elfsborg 1-11 (1-5)

Mål: 0-1 Självmål 9′, 0-2 Fanny Johansson 18′, 0-3 Linda Westberg Carlsson 21′, 0-4 Sara Jardving 32′, 1-4 Julia Händen 43′, 1-5 Cornelia Andersson 45′, 1-6 Linda Westberg Carlsson 49′, 1-7 Sara Jardving 51′, 1-8 Sara Jardving 58′, 1-9 Linda Westberg Carlsson 77′, 1-10 Cornelia Andersson 87′, 1-11 Cornelia Andersson 88′

Truppen: Rebecka Wikander (mv), Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Elin Dahl, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Evelina Brink, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving

Huvudpartners Officiella sportleverantörer