220814 Elfsborgs Michael Baidoo under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 14 augusti 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0207

1–1 hemma mot IFK Norrköping

Publicerad: 2022-08-14 19:45, Uppdaterad 2022-08-14 19:48

Söndagens möte med IFK Norrköping slutade oavgjort, 1-1 (1–0). IF Elfsborgs mål gjordes av Michael Baidoo.

IF Elfsborg tog under söndagseftermiddagen emot IFK Norrköping hemma på soligt Borås Arena. Ett möte som gästerna inledde piggast. Men Di Gule jobbade sig in i matchen mer och mer – och kunde också ta sig till ett par lägen innan kvarten var avverkad. André Römer kom till skott och Niklas Hults inlägg nådde så när Sveinn Gudjohnsen inne i straffområdet.

Jeppe Okkels höll sig påpassligt framme nära målet när en andraboll studsade inåt efter knappa halvtimmens spel. Men bollen kom snabbt och nickavslutet gick över.

Men därefter dröjde det inte länge innan hemmapubliken skulle få jubla. Den här gången var det Jeppe Okkels som stod för passningen och Michael Baidoo kunde, för andra matchen i rad, sätta bollen i nät.

Då var Boråslaget inne i en stark period och fortsatte också att imponera i spelet. Niklas Hult hittade in med ett inlägg som Rasmus Alm nickade över målet.

Hemmalaget inledde också den andra halvleken starkt. I den 53:e minuten komponerade man ihop ett vackert anfall som avslutades med att Jeppe Okkels, efter en vacker nedtagning längs vänsterkanten, satte in bollen till Johan Larsson vid den bortre stolpen. Men förstatouchen ställde till det för den senare och det hela resulterade i en hörna.

Kort efter var IFE åter igen framme och samspelade fint. Den gången var det nyss inbytte Per Frick som satte iväg en passning ned mot kortlinjen till Rasmus Alm. Den senare kunde via uppoffring få in ett inlägg som Jeppe Okkels mötte perfekt. Kantspringaren fick dock inte önskad träff och hörna blev det resultatet även där.

Sedan, lite från ingenstans, hittade Arnor Sigurdsson in ett kvitteringsmål för IFK Norrköping i minut 64.

Manager Jimmy Thelin valde därefter att genomföra ett dubbelbyte. Jacob Ondrejka och Alexander Bernhardsson bytte av Jeppe Okkels och Rasmus Alm.

Det blev en fortsatt kamp ute på planen, och där gästerna kom in i det mer igen efter kvitteringsmålet. Tiden tickade på och mot slutskedet intensifierades IF Elfsborgs jakt på ett ledningsmål allt mer. Och det skulle komma – trodde i alla fall de allra flesta. I den 85:e minuten sköt Alexander Bernhardsson in bollen i nät och vilt jubel utbröt på Borås Arena. Men efter en domarkonsultation godkändes inte målet på grund av en handssituation kort innan.

Hemmalaget försökte därefter tappert jaga ett ledningsmål på nytt – men det skulle inte bli några fler mål den här aftonen.

Matchen slutade 1–1 och det blev var sin poäng för lagen. Härnäst väntar bortamatch mot IFK Värnamo nästa söndag för IFE.

IF Elfsborg–IFK Norrköping 1–1 (1–0)

Målen: 1–0 Michael Baidoo (33), 1–1 Arnor Sigurdsson (64)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Sebastian Holmén, Maudo Jarjué, Niklas Hult–André Römer (85), Emmanuel Boateng, Michael Baidoo–Rasmus Alm (66), Sveinn Gudjohnsen (55), Jeppe Okkels (66)

Ersättare: Tim Rönning, Leo Väisänen, Jacob Ondrejka (66), Alexander Bernhardsson (66), Oscar Aga (85), Jack Cooper-Love, Per Frick (55)

Varningar, IFE: Sebastian Holmén (19), Jeppe Okkels (59)