220609 Elfsborgs Johanna Kalinski Köhlqust under fotbollsmatchen i DM - Cupen mellan Elfsborg och IFK Örby den 9 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0193

Tung förlust i DM

Publicerad: 2022-08-09 20:48

Det vankades kvartsfinal i DM för IF Elfsborgs damer – en match som skulle bli tuff. 

Efter ett välbehövligt sommaruppehåll var det dags för tävlingsmatch igen för IF Elfsborgs damer. Efter ett par veckors träning åkte laget till Falköping för match i DM. För motståndet stod Falköpings Kvinnliga IK, en motståndare som Elfsborg mötte på Borås Arena i en match som slutade 2-2 i seriesammanhang. Nu fanns en möjlighet till revansch och plocka en seger.

Elfsborgs fick också en bra inledning på första halvlek när Johanna Kalinskij Köhlquist nickade in ledningsmålet på hörna efter 23 minuter, men glädjen blev tämligen kortvarig. Bara tre minuter senare kunde hemmalaget kvittera och fem minuter senare tog de också ledningen. Ledningsmålet stod sig in i halvtidsvilan och därmed hade Elfsborg en uppförsbacke inför andra halvlek.

Gulsvart försökte och hade en tro på sitt spel för att jaga kvittering, men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort. Chanser fanns det men bollen ville inte in, istället kunde Ronja Lind göra sitt andra mål för kvällen och hemmalaget gick upp i en tvåmålsledning med halvtimman kvar att spela. Elfsborg försökte lyfta upp och jaga reducering, men istället kunde Falköping återigen öka ledningen med mindre än tjugo minuter kvar. Elfsborg gav inte upp men med 10 minuter kvar satte Falköping matchens sista mål och siffrorna skrevs till 5-1.

Elfsborg får nu ladda om inför återstarten av serien när laget möter Mariedals IK på söndag.

Falköpings Kvinnliga IK – IF Elfsborg 5-1 (2-1)

Mål: 0-1 Johanna Kalinskij Köhlquist 23′, 1-1 26′, 2-1 32′, 3-1 61′, 4-1 71′, 5-1 83′

Truppen: Rebecka Wikander (mv), Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Elin Dahl, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Evelina Brink, Saga Andersson, Tilda Broden, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving

Huvudpartners Officiella sportleverantörer