220313 Elfsborgs Jacob Ondrejka under kvartsfinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 13 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0165

Stark seger mot J-Södra

Publicerad: 2022-08-09 18:13

Ny match väntade i U21 Allsvenskan – då vann Elfsborg med övertygande siffror mot Jönköpings Södra IF. 

I förra veckan åkte Elfsborg på en smäll mot IFK Göteborg i U21 Allsvenskan, på tisdagseftermiddagen fanns möjlighet att studsa tillbaka när Jönköpings Södra IF kom till Borås Arena, ett J-Södra som hade tagit 12 poäng på 10 matcher mot ett Elfsborg med 15 poäng på lika många matcher. 

Elfsborg hade fått lite förstärkning från A-truppen med Gustav Henriksson, Jacob Ondrejka, Oscar Aga, Ahmed Qasem och Besfort Zeneli, och det var den sistnämnde som gav Elfsborg en smakstart. Redan i fjärde minuten gjorde han 1–0 och fem minuter senare kunde Ahmed Qasem sätta 2–0, vilket gav en riktigt fin inledning. Elfsborg hade bra initiativ i matchen, skapade chanser och visade upp en bra kontroll. I 36′ minuten satte sedan Elfsborg 3–0 genom Jacob Ondrejka, som också blev halvtidsresultat. 

I andra halvlek gjorde ett antal byten när timman var spelad och en av spelarna som kom in var Carl Marutizson som Ondrejkas ersättare. Det dröjde sedan bara fyra minuter innan Mauritzson gjorde mål till 4–0. Även om Jönköpings Södra reducerade i 70′ minuten var det en stabil seger och tre fina poäng att ta med sig. 

Nästa match spelas mot BK Häcken på bortaplan den 16 augusti. 

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 4–1 (3–0)

Mål: 1–0 Besfort Zeneli 4′, 2–0 Ahmed Qasem 9′, 3–0 Jacob Ondrejka 36′, 4–0 Carl Mauritzson 66′, 4–1 70′

Startelva: Alex Rahm (mv), Amer Jusic, Gustav Henriksson, Stefan Ceganjac, Jacob Ondrejka, Oscar Aga, Ahmed Qasem, Adam Johansson, Besfort Zeneli, Filip Persson, Arian Sawsani
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Isaac Antonsson, Otto Gustafsson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Youssef Khaked, Noah Norden

Huvudpartners Officiella sportleverantörer