Poollandslaget segrade i Varberg

Publicerad: 2022-08-08 15:53

Under lördagen reste IF Elfsborgs partners som tränar fotboll varje torsdagsmorgon i Poollandslaget ner till Varberg för att möta Varbergs BoIS partners i en rafflande match.

Matchen inleddes med hög intensitet från två taggade lag, men IF Elfsborg kunde relativt tidigt ta ledningen genom ett fint avslut från Jonathan Schagerlind (Bjurfors). Varbergs BoIS kvitterade dock senare till 1–1 i första halvlek. Resten av matchen var oerhört tajt och fylld av lägen åt båda håll. Kapten Blod, tillika Johan Sjöberg, med lagkaptensbindeln runt armen höll moralen uppe under hela den jämna drabbningen och coacherna P-G Fransén, Jouni Lupala och Peder Ekberg guidade laget från sidlinjen.

Det blev dock inga fler mål utan resultatet stod sig till slutsignalen – vilket innebar att kampen skulle avgöras med straffar. Trots att James Keene i Elfsborgsmålet inte lyckades rädda en enda straff var det ändå till slut IF Elfsborg som gick segrande från Påskbergsvallen till publikens jubel!

Efter matchen bjöds både spelare och publik på hamburgare av matchvärden Särlakoket, och det var precis som tidigare år Bella, Lorden, Bredberg och Pelle som styrde grillen med bravur. När lunchen intagits var det dags för traditionsenlig träff på Kallbadhuset. Christer Hellqvist säkerställde att stämningen var på topp genom att serva både herr- och damsidan med diverse förfriskningar.

Innan middagen på Varbergs Stadshotell anordnades en trevlig samling på hotellets nya takterrass för att ladda upp inför 3-rättersmiddagen som väntade i Spegelsalen på hotellet. Kvällen inleddes med trevligt mingel till livemusik av Mikkechupa Streetband, som ackompanjerades av kapellmästare Michael Ekberg. Bandet stod även för underhållningen under middagen – tack för detta!

Middagen bjöd även på prisutdelning och Årets Målskytt gick givetvis till Jonathan Schagerlind (Bjurfors). Matchens Prestation tilldelades Borna Goharian (Bengt Dahlgren) och till Matchens Lirare utsågs Rikard Svensson (Borås Bil). Med på agendan fanns även ett nytt pris för i år – och Varbergsresans allra första Matchens Supporter kammades hem av Hanne Åhman som outtröttligt höll igång och hejade på laget genom hela matchen.

Sist men inte minst skulle det anrika hederspriset Flås å Blås delas ut, och det gick i år till Johan Strömberg (Ås Härads Fastigheter) med motiveringen att han har kommit in i Poollandslaget med stor ödmjukhet, förmåga att bjuda på sig själv och fina bidrag till en härlig stämning och kämpaglöd i laget. Priset tilldelades därmed för första gången en spelare som inte bara är ny för året i laget, utan dessutom son till en av Poollandslagets grundare – Björn ’Bjölle’ Strömberg.

Ett stort tack till alla deltagare samt matchvärdarna Borås Tidning, Särlakoket och Assemblin för en minnesvärd helg!

Se bilder & en kortfilm från matchen nedan:

Huvudpartners Officiella sportleverantörer