220410 Elfsborgs spelare jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Skön seger mot J-Södra för U17

Publicerad: 2022-08-07 20:43

Äntligen blev det lite vind i seglen när IF Elfsborgs U17-lag tog en klar seger mot Jönköpings Södra på söndagen. 

Elfsborgs U17-lag gick som tåget under våren och tog sig snabbt en plats i toppen på serien, men efter sommaruppehållet har det varit något mer knackigt. Resultatmässigt var Gothia Cup inte det mest positiva och när serien återupptogs under förra veckan vann Örebro på stopptid med 3–2 vilket var laget blott andra förlust denna säsong i serien. 

På söndagseftermiddagen var det återigen dags för match på Borås Arena och tabelltolvan Jönköpings Södra IF kom på besök. Elfsborg hade pratat om att komma ut starkt på sin hemmaplan, något som laget gjorde omedelbart och fick utdelning. Enzo Andren satte bollen i nät redan i den inledande minuten och medvinden började komma i ryggen. Hemmalaget spelade en bra fotboll och när halvtimman var spelad kunde Gottfrid Rapp göra 2–0 på hörna. Dessutom vaskade laget fram två ribbträffar i första halvlek, så när pausvilan kom var det med en bra känsla. 

I andra halvlek skulle det dock bara ta sex minuten innan Jönköpings Södra kunde reducera och helt plötsligt var det match igen. Med tanke på förra veckans resultat, där Örebro hämtade upp underläge och avgjorde på stopptid, kunde en viss oro infunnit sig. Istället fortsatte Elfsborg spela sin fotboll och öka på ledningen i 60′ minuten genom Theo Eliasson. I 72′ minuten ökade Andren på med sitt andra för dagen och trots att J-Södra reducerade till 4–2 kunde laget skriva hem en stabil seger igen. 

Nu väntar bortamatch igen redan på onsdag när GAIS tar emot. 

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 4–2 (2–0)

Mål 1–0 Enzo Andren 1′, 2–0 Gottfrid Rapp 34′, 2–1 51′, 3–1 Theo Eliasson 60′, 4–1 Enzo Andren 72′, 80′ 4–2

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic Viktor Nylén, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson, Felix Älverdal
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Edman, Arvid Wiklund, Liam Björninger, Leo Östman, Viggo Lidberg, Mateusz Zawilski

Huvudpartners Officiella sportleverantörer