Elliot Grönberg ser en ljus framtid

Publicerad: 2022-07-09 08:56

Med bara två veckor kvar ser Elfsborgs nyförvärv Elliot Grönberg fram emot flytten till Borås och IF Elfsborgs U17-trupp.

Ett av IF Elfsborgs stora mål är att fostra unga spelare att utvecklas steg för steg för att bli A-lagsspelare. Därför jobbar föreningen hårt med att locka de största talangerna i landet att välja just Borås och Elfsborg när det vankas gymnasiestart. Genom ett nära samarbete med skolorna i Borås samt ett eget elevboende för dessa spelarna i Gula Kulan, blir det en attraktiv helhet. En spelare som Elfsborg har lyckats fånga intresset hos är Elliot Grönberg, mittback i Hammarby HTFF, som ska flytta till Borås den 25 juli.
– För det första är laget bra och det är bra förutsättningar bland spelare och ledare. Jag ska börja läsa ekonomiprogrammet på Sven Eriksonsgymnasiet och det känns också som en bra skola. Det ska bli riktigt roligt, spännande att göra nya grejer, säger Elliot Grönberg.

En spelskicklig mittback

Vi får tag i Elliot från Kalifornien där han laddar upp på semester. Om ett par dagar väntar hemkomst till Stockholm innan det är dags att åka packa flyttlasset och åka söderut mot Borås.
– Det ska bli roligt. Givetvis måste man ta mycket eget ansvar med att städa, tvätta och laga mat men det ska bli en rolig utmaningar.

Han kom till Hammarby när han var 12 år och har därefter har han främst utvecklats att bli en stabil mittback.
– Jag ser mig som en spelskicklig mittback med en bra passningsfot, spelsinne och bra i duellspel. Som yngre spelade jag mycket innermittfältare men sedan jag kom till Hammarby har jag varit mittback. Under de här åren har jag utvecklats mycket och det har bara gått uppåt och det hoppas jag fortsätter nu, säger Elliot när han beskriver sig som spelare.

Under åren har han också varit med på diverse landslagssamlingar vilket givetvis är något att sträva efter.
– Det ger ju en självförtroendeboost och då får man sin nivå bevisad, fortsätter Elliot.

”Första målet att ta SM-guld”

Att utvecklingen gått fort råder inget tvivel på och karriärmålen som Elliot har är både konkreta och positiva – och siktet är ställt högt upp.
– Första målet är att ta SM-guld nu i höst. Sedan vill jag fortsätta uppåt och vinna så mycket som möjligt. Om fem år ser jag mig själv i Elfsborgs A-lag eller Europa där Premier League är en favoritliga jag gärna ser mig själv i, avslutar Elliot.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, ger sin syn på sitt nyförvärv:
– Elliot är född 2006 och kommer bo på vårt elevhem Gula Kulan. Han är 193 cm lång försvarare som kan spela såväl som mittback som ytterback. En spelare vi givetvis tror på och en fin kille. Han är bra i luften och har bra fötter och vi ser fram emot att följa hans fortsätta utveckling i vår miljö.

Vi hälsar Elliot varmt välkommen till IF Elfsborg!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer