220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar med Theo Eliasson och Enzo Andren efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Ligacupfinal för U17-laget på söndagen

Publicerad: 2022-06-18 20:37

Det vankas titeljakt när Elfsborgs U17-lag ställs mot AIK i final av Ligacupen 2022.

På söndagen är det dags för en riktigt spännande uppgift. Efter en fantastisk vår ställs nu Elfsborgs U17-lag mot AIK:s dito i Ligacupen för P17-lag. Elfsborg tog sig till final genom att besegra IFK Göteborg i kvartsfinalen och därefter slå ut Mjällby under förlängning med 3-1. AIK ligger just nu på en fjärdeplats i P17 Allsvenskan Norra samtidigt som Elfsborg ligger tvåa i den södra serien och det som är signifikativt för Elfsborg i år är en mycket stabil defensiv då laget släppt in 14 mål på 17 tävlingsmatcher.

Tränare Nicholas Wallin-Nastaj ger en kommentar om vad som fungerat bra i år:

– Vi har en stabil grund som vi jobbar hårt för att bibehålla. Vårt försvars- och presspel är egentligen vårt signum, där är vi svåra att ta sig förbi. Sedan har vi väldigt, väldigt snabba omställningar.  Formen är bra just nu, inget snack om saken. Vi har stått för väldigt bra prestationer i de senaste matcherna och tagit stabila seger där vi också kunnat smälla in några bollar och fått utdelning på det fina spel som vi byggt upp under våren, säger Nicholas Wallin-Nastaj, tränare i Elfsborg.

Matchen spelas på Skytteholms IP på söndagen med matchstart 16:15.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer