220410 Elfsborgs spelare jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Härlig bortaseger mot Mjällby

Publicerad: 2022-06-15 21:12

Elfsborg stod för en heroisk insats när U17-laget tog tre härliga poäng i en tuff bortamatch.

Att åka till Mjällby är alltid en tuff bortamatch, men att dessutom göra det när Mjällby låg på en tredjeplats precis bakom Elfsborg gav en härlig utmaning. Elfsborg tog tag i matchen, fick igång ett bra spel och pressade hemmalaget på ett bra vis. Det var ett högt tempo och ett par riktigt bra chanser skapades från gästerna, men istället var det Mjällby som fick utdelning. På en frispark från 25 meter dök bollen ner i hörnet av målet och in. Elfsborg fick då jobba igång än en gång men drabbades inte av någon panik, istället fortsatte killarna spela metodiskt och efter en stund kom också utdelningen. Gottfrid Rapp gjorde 1–1 precis före halvtidsvilan vilket fick ses som tämligen rättvist.

Gästerna tog tag i spelet omedelbart i andra halvlek och visade att formen var det inget fel på, därför var det extra härligt när det bara dröjde ett par minuter innan ledningsmålet kom genom Lukas Paulsén. Åtta minuter senare kunde Enzo Andren göra 1–3 efter en fin press in i Mjällbys straffområde.

Hemmalaget försökte och jagade mål, men Elfsborg stod emot bra och var ytterst nära att öka ledningen efter ett stolpskott i slutet. Istället kunde Mjällby reducera men närmre än så kom inte Mjällby och Elfsborg packade in tre poäng i bussen.

Nu återstår en match till i serien innan laget tar ett sommaruppehåll.

Mjällby AIF – IF Elfsborg 2–3 (1–1)

Mål: 1–0 34′, 1–1 44′, 1–2 Lukas Paulsén 48′, 1–3 Enzo Andren 56′, 2–3 90′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Theo Eliasson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Jonathan Bronski, Liam Björninger, Mateusz Zawilski