220525 Elfsborgs spelare jublar efter finalen i Ligacupen P16 mellan Elfsborg och AIK den 25 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0189

Elfsborg mästare i Ligacupen 2022

Publicerad: 2022-05-25 19:22

Det blev en fantastisk eftermiddag på Borås Arena när IF Elfsborgs P16-lag tog hem finalen i Ligacupen 2022!

På onsdagseftermiddagen ställde Elfsborg upp i årets final av Ligacupen, motsvarigheten till Svenska Cupen för ungdomslag. I år har föreningen två lag i final, i P16- och P17-klassen. Först ut var P16-finalen där AIK stod för motståndet på Borås Arena. Hemmalaget hade en god känsla in i matchen med god form, men det var AIK som tog ledningen efter 16 minuter. Elfsborg skulle dock repa mod och det blev en tämligen matchavgörande sekvens vid halvtimman spelad. AIK fick en spelare utvisad men på den efterföljande frisparken sköt Elijas Gunnergård in kvitteringen rakt in i krysset, som om det var det enklaste man kunde göra. Det dröjde sedan bara tre minuter innan Gunnergård gjorde 2-1 och Elfsborg hade ledning in i paus.

I den andra halvleken rullade det sedan på och så även målproduktionen. Viggo Lidberg gjorde 3-1 i 51′ minuten, fem minuter senare John Andrén till 4-1 innan Abdifatah Mohamed Muse gjorde 5-1 med tjugo minuter kvar. Det blev också slutresultatet och vilt jubel utbröt när slutsignalen gick.
– Det här var en otroligt härlig eftermiddag. Så som killarna tar sig an matchen och utgör den är otroligt starkt. Det här är vårt yngsta elitlag med spelare som kommit från vår breddverksamhet och visar vilken kvalitet som finns. Tränarna och ledarna Nicholas (Wallin), Milan (Aleksic) och Johan (Bäck) har gjort ett otroligt bra jobb och det visar sig idag, säger Tony Lundqvist, sportchef ungdom.

Även i Ligacupen för P17 väntar final men först den 19 juni klockan 16:15. Den spelas på Skytteholms IP i Stockholm mot AIK.

IF Elfsborg – AIK FF 5-1 (2-1)

Mål: 0-1 16′, 1-1 Elijas Gunnergård 33′, 2-1 Elijas Gunnergård 36′, 3-1 Viggo Lidberg 51′, 4-1 John Andrén 56′, 5-1 Abdifatah Mohamed Muse 70′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Samuel Luoga, Ahmed Abdumusa, Kasper Berndtsson, Dag Hallgren, Arvid Södeliden, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, John Andrén, Elijas Gunnergård, Abdifatah Mohamed Muse
Ersättare: Wille Larsson (mv), Oskar Gaschet Lundgren, Armin Ovaidi, Dion Rujkovci, Adel Sovsic, Edrion Svarqa, Emilio Ulvholm Scarpelli

Huvudpartners Officiella sportleverantörer