220509 Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården den 9 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0184

Jeppe Okkels har en god känsla inför Sirius-matchen

Publicerad: 2022-05-14 08:39

IK Sirius väntar IF Elfsborg under lördagseftermiddagen. Jeppe Okkels tror på en fartfylld tillställning – men vet också vad som kommer att krävas för seger och tre poäng.
– Vi måste göra jobbet, säger han.

I måndags spelade IF Elfsborg oavgjort hemma mot Djurgårdens IF, 0–0. Matchen saknade inte målchanser, men Jeppe Okkels menar trots allt att det nog ändå är ett resultat som speglar matchen.

– Matchen var helt okej från vår sida. Om man kollar på spelet och chanserna i matchen så är 0–0 ett helt okej och ett rättvist resultat. Vi har väl en-två stora chanser och detsamma gäller för Djurgården. Men med det sagt så tycker vi också att vi kunde gjort det hela lite bättre. Sedan är det ändå bra att få med sig en poäng, summerar Okkels.

Konkurrensen i IF Elfsborg är tuff – och kanske speciellt på positionerna Jeppe Okkels konkurrerar om. Med sju omgångar spelade blickar han tillbaka på en säsongsstart som han ser som godkänd för egen del.

– Det har känts helt okej. Jag har fått spela mycket den senaste tiden efter att ha haft en liten period på bänken, och jag har kommit tillbaka och gjort det bra tycker jag. Det gäller att inte tänka så mycket och bara fortsätta. Hela tiden förbereda sig inför kommande match för att på bästa sätt hjälpa laget.

Under lördagen är det dags igen. IK Sirius på bortaplan är det som står på agendan.

– Jag tror att det blir en tuff match, men om vi gör det vi vet att vi kan göra så kommer det gå bra. Vi vet att Sirius gärna har bollen och vill spela, och det är helt okej för oss. Vi är bra på hög press och att ställa om snabbt. Det går väl inte helt att jämföra med Degerfors-matchen, men det kan nog ändå bli lite liknande spel i matchen. Vi måste göra jobbet och då tror jag att det blir bra för oss, avslutar han.

IK Sirius–IF Elfsborg sparkas igång klockan 17.30.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer