Äntligen Pinocchio Cup igen!

Publicerad: 2022-05-11 15:18

Äntligen kunde vi återigen samla stadens sjätteklassare för den årliga Pinocchio Cupen. För sjunde gången anordnades Pinocchio Cup på Borås Arena där IF Elfsborg är medarrangörer.

 – Men anledning av pandemin har turneringen tvingats ha uppehåll i två år, men nu är vi äntligen här igen, säger Magnus Johannesson, föreningsadministratör i Borås AIK.

Turneringen pågick under hela dagen med gruppspel samt slutspel med final som avslutning. Till mat serverades det hamburgare till alla deltagare och de som tog plats på arenan för att heja fram sina klasskamrater.

 – Det är en underbar känsla att se så mycket glädje när vi kan samlas såhär igen och att stadens sjätteklassare kan göra upp om titeln bäst i stan, säger Per Alstermark, kurator på Fjärdingskolan.

 – Det är dessutom väldigt roligt att så många får möjligheten att besöka Borås Arena, det är inte varje dag man får en sådan chans. Vi tog chansen så fort pandemin avtog, pratade ihop oss och bestämde att nu kör vi igen, fortsätter Alstermark.

Under förmiddagen dök även ett bekant ansikte upp på arenan, nämligen IF Elfsborgs lagkapten Johan Larsson. Elfsborgstjärnan blev presenterad, intervjuad på plats och fick möta barnens applåder.

Som ett stort tack och bra kämpat till alla deltagare och publik kommer IF Elfsborg att bjuda samtliga sjätteklassare på en matchbiljett till den Allsvenska matchen mot Varberg den 27 juni. Tillsammans hejar vi fram laget till en seger.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer