Uddamålsförlust i Varberg

Publicerad: 2022-05-10 21:08

Det blev en snöplig förlust i U21 Allsvenskan när Varbergs BoIS avgjorde sent. 

Elfsborg åkte till Varberg för bortamatch i U21 Allsvenskan. Senaste matchen förlorades med uddamålet på hemmaplan mot BK Häcken och nu ville Elfsborg komma upp på vinnarspåret igen. Varberg på bortaplan har dock alltid varit en tuff match, särskilt då det allt som oftast är ett starkt lag som ställs på planen, vilket också var fallet i denna match. Även Elfsborg hade förstärkningar från A-truppen i form av Gustav Henriksson, Oscar Aga, Kevin Holmén, Besfort Zeneli och Hakon Rahn Valdimarsson bland annat.

Det började också lovande när Oscar Aga satte bollen i nät redan i den 9′ minuten, men hemmalaget kvitterade tämligen omgående. Elfsborg jobbade vidare och kunde återta ledningen genom Besfort Zeneli i 19′ minuten. Denna gång stod sig ledningen i tio minuter innan Robin Simovic kvitterade för hemmalaget, ett resultat som stod sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek fick Elfsborg återigen en riktigt bra start när Kevin Holmén kunde se bollen i nät redan i efter tre minuter, men återigen fick hemmalaget luft och kvitterade bara minuter efteråt. Matchen stod och vägde, båda lagen skapade några chanser men det skulle bli ett tämligen sent avgörande och dessvärre inte för Elfsborg. Istället var det hemmalaget som återtog ledningen i 81′ minuten. Fler mål gick inte i nät och därmed skrevs slutresultatet till 4-3.

Nästa match är ett riktigt lokalderby när Elfsborg tar emot Norrby IF den 24 maj.

Varbergs BoIS – IF Elfsborg 4-3 (2-2)

Mål: 0-1 Oscar Aga 9′, 1-1 10′, 1-2 Besfort Zeneli 19′, 2-2 29′, 2-3 Kevin Holmén 48′, 3-3 50′, 4-3 81′

Startelva: Hakon Rafn Valdimarsson, Gustav Henriksson, Otto Gustafsson, Youssef Khaked, Filip Persson, Michael Baidoo, Oscar Aga, Amer Jusic, Kevin Holmén, Besfort Zeneli, Viktor Widell
Ersättare: Alex Rahm (mv), Noah Norden, Max Sandberg, Adam Bertilsson, Theo Lind, Arian Sawsani, Mohamed Adam

Huvudpartners Officiella sportleverantörer