220425 Sundsvalls Joe Corona och Elfsborgs Simon Olsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och GIF Sundsvall den 25 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0182

Simon Olsson: ”Blir alltid bra matcher mot Djurgården”

Publicerad: 2022-05-08 20:05

Under måndagskvällen ställs IF Elfsborg mot Djurgårdens IF. Simon Olsson ser fram emot vad han tror blir en rolig men tuff match.
– Vi känner oss starka och i form, säger han.

I målform är man om inte annat. På de två senaste matcherna i allsvenskan har man spottat in hela nio mål. Tre hemma mot GIF Sundsvall och hela sex stycken mot Degerfors för en dryg vecka sedan.

– Det var en rolig match mot Degerfors med mycket mål, och sånt gillar vi. Sedan var det viktigt att vi fick in två tidiga, för då brukar det kunna rinna på och likaså att luften kan gå ur det andra laget. Och så blev det den här gången. För vår del blev vi också bara starkare och starkare och växte in i det mer och mer. Så det var en underbar match som jag älskade att spela, summerar Simon Olsson som stod för flertalet fina aktioner:

– För egen del känns det bra, absolut. Men det är hela laget som gör det bra och vi har verkligen kommit igång. Vi känner oss starka och vi känner oss i form.

Under måndagen är det dags för den sjunde omgången i allsvenskan för IF Elsborgs del när Djurgårdens IF kommer på besök.

– Det är en stor match och det är en riktigt rolig match att spela. Det blir alltid bra matcher mot Djurgården, så jag hoppas också att det blir en hel del folk på läktarna. Så nu är det bara att köra på. Om vi gör de sakerna vi är bra och det vi snackat om kommer det gå vägen, säger Olsson.

Vad är det du tycker att ni gjort bra senaste tiden?

– Att vi krigar som ett lag och gör allt tillsammans. Vi springer mer och tar jobbet för varandra. Vi gör det vi tränar på under veckorna och det vi tränat på i nästan tre år. Då blir det bra till slut, om vi alla alltid tror på det vi ska göra.

IF Elfsborg–Djurgårdens IF startar 19.10 under måndagskvällen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer