Stabil bortavinst i Jönköping

Publicerad: 2022-04-26 22:23, Uppdaterad 2022-04-27 08:13

Elfsborg tog en härlig seger mot Jönköpings Södra på bortaplan i U21 Allsvenskan på tisdagen. 

Efter två raka förluster i U21 Allsvenskan tog Elfsborg bussen till Jönköping för bortamatch mot Jönköpings Södra. Ett hemmalag som spelat två matcher hittills i serien, och vunnit båda två, ställdes mot ett Elfsborg som efter fyra omgångar hade två vinster och två förluster. Efter två raka förlustmatcher visade Elfsborg en bra klass och moral vilket resulterade i en riktigt bra prestation. Elfsborg tog tag i spelet omedelbart och släppte därefter inte det.

Lite efter halvtimman spelad tog Elfsborg ledningen genom Noah Söderberg, ett resultat som stod sig in i pausvilan. I andra halvlek tog det drygt tio minuter innan ledningen utökades genom Carl Mauritzson, vilket också blev slutresultat trots flertalet fler chanser.
– Vi gjorde en riktigt stark match och var spelmässigt överlägsna. Vi spelade lugnt och metodiskt och malde ner dem. Vi kunde gjort flera mål till men det stannade vid 2-0. Jönköping hade någon fast situation men i övrigt hade vi bra koll. Det här var en bra prestation, en bra inställning till matchen och en bra seger, säger tränare Emir Bajrami.

Jönköpings Södra IF – IF Elfsborg 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Noah Söderberg 33′, 0-2 Carl Mauritzson 57′

Truppen: 31. Hákon Valdimarsson (mv), 1. Alex Rahm (mv), 2. Arian Sawsani, 3. Viktor Widell, 4. Amer Jusic, 5. Maudo Lamine Jarjue, 6. Kevin Holmén (K), 7. Carl Mauritzson, 8. Noah Söderberg, 9. Oscar Aga, 10. Michael Baidoo, 11. Besfort Zeneli, 12. Hampus Hagvall, 13. Frode Aronsson, 14. Noah Nordén, 15. Filip Persson, 17. Adam Bertilsson, 18. Theo Lind

Huvudpartners Officiella sportleverantörer